Ifølge reisebyrået Ticket er det særlig reisemål sør i Europa som er populære. Øverst på listen over hvor folk har tenkt seg ligger imidlertid Thailand.

– Det er tydelig at det er et oppdemmet behov for utenlandsferier denne sommeren, står det i en pressemelding fra byrået.

– Det som bestilles nå er mye sol- og badereisemål med avreise i sommermånedene. Storbyer i Europa er også populære. Kundene velger enklere reiser enn tidligere, mens reisemål som oppleves som utfordrende velges bort, sier Kristina Curtis, selgerleder hos Ticket Ålesund.

Kristina Curtis er selgerleder hos Ticket Ålesund. Foto: Kristina Curtis privat

Det merkes at folk tør å planlegge utenlandsferie i år.

– Bestillingene ligger bare 13 prosent bak bestillingene for sommeren 2019 på samme tidspunkt, opplyser Ticket.

Følg med på restriksjoner

Flere av de mest populære ferielandene i Europa har fjernet kravet om innreiseskjema. Man må likevel fortsatt ha vaksinebevis eller kunne dokumentere negativ test både i Hellas og Spania.

– Det er viktig å holde seg oppdatert på hvilke restriksjoner som gjelder i det landet man skal reise til, minner reisebyrået om.

Før pandemien var trenden reisemål med mye eventyr og opplevelser, men nå er det klassiske storbyer og solfylte feriedestinasjoner som gjelder.

– Trygghet har blitt viktigere og kundene ønsker fleksible flybilletter som kan ombookes eller avbestilles. De trygge og fleksible charterreisene har fått en oppsving, sier Curtis.

Hit har flest tenkt seg på sommerferie i år:

1. Bangkok, Thailand 2. Antalya, Tyrkia 3. Alicante, Spania 4. Kreta, Hellas 5. Mallorca, Spania 6. Split, Kroatia 7. Istanbul, Tyrkia 8. Barcelona, Spania 9. London, Storbritannia 10. Nice, Frankrike