Helse Møre og Romsdal rapporterer om to ulykker i forbindelse med snowboard-kjøring påskaften.

Klokka tre i dag skal ei kvinne i 30-åra har pådratt seg moderate skader i forbindelse med ei snowboardulykke på Bjorli. Kvinna skal ha mottatt intensiv behandling ved Ålesund sjukehus. Tilstanden er stabil.

Senere melder Helse Møre og Romsdal om nok ei snowboard ulykke. Denne gangen ved Stordal Alpinsenter. Klokken 16.00 skal en gutt i tenåra ha pådratt seg moderate skader. Han ble fraktet til Ålesund sjukehus, og status er uavklart.

Alvorlig skadet

NTB melder også at en 21 år gammel mann er alvorlig skadet etter ei snowboardulykke på Trysilfjellet. Han skal ha pådratt seg alvorlige hodeskader og er fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus. Ei tenåringsjente var også involvert i ulykka, og er kjørt til sykehus med smerter i ryggen.

Kjørte i elva

Helsepersonell rykket også ut til andre hendelser i de lokale skibakkene. Ved Stryn skisenter kjørte en voksen mann i elva. Skikjøreren ble kort tid etter plukket opp, og tatt hånd om av helsepersonellet, melder Politiet på twitter.

Åtte oppdrag for Røde Kors

Møre og Romsdal Røde Kors fikk også litt å gjøre påskeaften. I noen deler av fylket rapporteres det om stor utfart, mens andre steder blir utfarten kategorisert som middels.

– Vi har vært bistått seks skader i dag, og vært på to oppdrag for AMK og henta skadde personer ute i terrenget, opplyser Arne Fausa i Røde Kors Møre og Romsdal. De fleste oppdragene skal ha vært ute i terrenget.

– Det går mye i bein og føtter. De fleste var vel forstuinger, sier Fausa som mener de seks skadene ikke var alvorlig. Når det gjelder oppdragene de gjorde for AMK kjenner han ikke til alvorlighetsgraden.

– Når det gjelder oppdragene i påska gjelder det stort sett folk som er blitt sjuke, eller skadet seg på en eller annen måte, mens de er på tur. Nå i påska vil jeg si folk er flinke til å ta forhåndsregler, sier Fausa som opplever større tendenser til problematikk senere i året rundt turistmagneter.

– Nå i påska er det mer snakk om ting som kunne skjedd oss alle, sier han.