Årsaken er at HamKam – som rykket opp til Adeccoligaen i år – risikerer å gå konkurs.

Ifølge TV2 Sporten har både styrene i HamKam Fotball og HK Sport AS stilt sine plasser til disposisjon og vil begjære klubben konkurs.

Et nytt styre og frisk kapital må være på plass innen 30. desember. Hvis ikke ender klubben i skifteretten og risikerer å bli sendt langt nedover i seriesystemet.

I så fall betyr det at Skarbøvik vil få tilbudet om å slippe å rykke – siden Tromsdalen vil få tilbud om å stå i 1. divisjon, og det dermed vil mangle et lag i 2. divisjon.

– Hvis det skjer så må vi selvfølgelig ta den utfordringen, sier nytilsatt SIF-trener Svein Slinning.

Samme med Follo

Årsaken til at dette vil gi Skarbøvik den ledige plassen er at de var laget som rykket ned fra 2. divisjon med flest poeng i år.

Opprinnelig var dette faktisk Lillehammer, men de har allerede overtatt plassen til Lyn 2 (som ogs¨å gikk konkurs).

Dette fikk Sunnmørsposten bekreftet av daglig leder i fotballkretsen, Bjørn Oskar Haukeberg, i går kveld.

Det samme gjelder fortsatt dersom Follo går konkurs. Men ifølge klubbens egne hjemmesider er man nå positive med tanke på å redde plassen.

I HamKam ser det langt verre ut.

– Vi har rykket opp med et ungt og lokalt lag. Vi har fremtiden foran oss og nå kan alt være ødelagt. Det føles for jævlig, sier spiller Vegar Bjerke til TV 2 Sporten.

Mye må på plass

Dersom det ender med at Skarbøvik får overta plassen i 2. divisjon, er det liten tvil om at SIF står overfor hektiske dager.

Viktige spillere som Ole-Christian Rørvik (AaFK), Steffen Moltu (Hødd), Lars Olav Vinjevoll (Ørsta) og Jan Marius Ringstad (studier) er blant spillerne som ikke blir med neste år.

– Vi trenger selvfølgelig noen forsterkninger. Det sier seg selv at når AaFK og Hødd henter spillere, så er det viktige spillere for oss. Så Ole-Christian Rørvik og Steffen Moltu må vi virkelig prøve å erstatte, sier Svein Slinning.

Han hevder at han slett ikke ser mørkt på situasjonen selv om mye mangler per dags dato. Slinning mener stallen per dags dato har gode kvaliteter, og påpeker også at de har vært i kontakt med nye spillere som har vist interesse.

– Hva er deres mål om det blir 3. divisjon neste år?

– Det er å gjøre oppholdet der kortest mulig. Vi er innstilt på at vi kanskje må bruke et år eller to på det, men både styret og jeg er klar på at SIF skal tilbake dit de alltid har vært. Da må vi opp igjen i 2. divisjon, fastslår Svein Slinning.

Dersom SIF får tilbudet om å stå i 2. divisjon, vil utfordringene stå i kø for Svein Slinning. – Men vi er klare til å ta dem, sier han.