Vest politidistrikt fikk fredag kveld, klokka 22.45, melding om en trafikkulykke i Florø med to involverte biler.

– Ulykken fremsto som alvorlig. Det var meldt at den ene involverte bilen sto i fyr. Fører og passasjer av den andre involverte bilen, en mann og kvinne i 50- og 40-årene, var da kommet ut av bilen, opplyser politiadvokat Ole Vallestad Emmerhoff i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Alle nødetatene rykket ut

Det ble sendt ressurser fra alle nødetatene til stedet, samt en luftambulanse. De to personene som hadde kommet seg ut av den ene involverte bilen ble sendt med luftambulanse og ambulanse til Førde sentralsjukehus.

– Begge var våkne og bevisste da de ble transportert vekk. De skal ha fremstått som lettere skadet, men utover dette er det ukjent skadeomfang på disse to, opplyser Vallestad Emmerhoff i en pressemelding som ble sendt ut natt til lørdag.

Bilen som sto i fyr ble utbrent, og i den utbrente bilen var det tre personer, hvor alle tre er bekreftet omkommet.

– Det er to menn og en kvinne som er omkommet. Én av dem er i slutten av tenårene og to av dem er i starten av 20-årene, opplyser politioverbetjent Wenke Hope til VG.

Kommunedirektør Øyvind Bang-Olsen sa til Firdaposten natt til lørdag at de er bedt av politiet om å stille ressurser til rådighet på grunn av tragedien, for å bistå og hjelpe dem som trenger noen å snakke med i tiden som kommer.

– Våre tanker går nå til de pårørende som vil få et alvorlig budskap. En stor tragedie har rammet oss hardt. Rundt midnatt åpnet vi Florø kulturhus og stiller med kommunalt personale der slik at de som ønsker det kan samles, sa Bang-Olsen til avisa natt til lørdag.

Gjør undersøkelser

Ulykkesgruppen til Statens vegvesen er varslet og vil gjøre undersøkelser på skadestedet lørdag. Politiet vil også gjøre egne kriminaltekniske undersøkelser.

– Det pågår etterforskning av hendelsen, og hendelsesforløpet er ikke fullt ut klart for politiet på dette tidspunktet, sier Vallestad Emmerhoff.

Kommunens kriseteam med flere er varslet for oppfølging av familie og venner.

– Skadestedet vil forbli stengt i en lengre periode inntil alle undersøkelser er gjort, og publikum bør planlegge for å bruke alternative kjøreruter fram til lørdag ettermiddag.