Tirsdag møtes kloke hoder til finale i Sunnmørspostens kunnskapskonkurranse «5 rette».

De tre finalistlaga består av elever fra ungdomsskolene Skarbøvik, Kolvikbakken og Møre. Det blir med andre ord et realt ålesundsoppgjør i lokala til Sunnmørsposten tirsdag.

Smp.no følger finalen direkte kl 12 tirsdag

Oppdatert

– Gjennom kunnskapskonkurransen «5 rette» håper vi å nå ei målgruppe som erfaringsvis er vanskelig å nå, sier kultur- og reportasjeredaktør Kristin Knudsen.

Hun håper konkurransen kan trigge elevene til å holde seg oppdatert på samfunnsspørsmål, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Knudsen ser også på kunnskapstevlinga som en del av avisas samfunnsansvar.

Interesse

Knudsen er godt fornøyd med årets deltaking. Et par tusen elever fra hele dekningsområdet har svart på ukentlige spørsmål. Disse er utforma av konkurransens initiativtaker Per Gunnar Hamnøy, samfunnsfaglærer på Møre ungdomsskule.

Elevene har brynt seg på spørsmål i kategoriene internasjonale, nasjonale og lokale nyheter, samt sport og kultur.

Svara blir registrert digitalt, og lærerne har ansvaret for at elevene ikke bruker hjelpemiddel.

Populært

– Siden starten for fem år siden har det vært jevnt over bra deltaking i «5 rette», sier redaktøren. Hun gleder seg også over at Sunnmørsposten har vært med på å starte en konkurranse som har spredd seg til over ti andre Polaris Media-aviser.

I tillegg til tilfredsstillelsen over å være med i finalen i en kunnskapskonkurranse, får alle laga med seg en pengepremie. Vinnerklassa mottar 10.000 kroner, andreplassen får 5.000 og tredjeplass mottar 2.500 kroner.