Vi har fått skjenn. Igjen. Det har visst gått for lenge siden siste båtbilde. Dette bestrides naturligvis på det sterkeste. Uten at det hjelper synderlig stort.

Gamle skolevogner og veteranbiler er vel og bra, men i visse kretser opererer de altså med helt andre prioriteringer for hva som er ønskelig å beskue her i tiårspalta.

Følgelig har vi ikke annet valg enn å ta protestene til følge.

Vi gjør så med nok et utsøkt grå-trist skitværsbilde signert Harald Indergaard. Nydelig!

Stedet tør være kjent for godt voksne bysbarn. For ikke fullt så voksne, kan vi som en service benevne åstedet som «Dronning Sonjas plass», enda dronninga etter sigende er bare måtelig begeistra for hederen. Dét har vi visst nevnt før en gang.

Båtfolket har uansett vær så god å la seg begeistre av disse to skutene. Den ene, ytterste, rigga for fiskeri. Den innerste innretta for fraktefart.

Dessverre er det ikke stort vi klarer å finne ut om båtene. «Hvitskjell» putra langs kysten delvis med petroleumsprodukter. Det er nok derfor den ligger her hos Shell i Ålesundet.

Skuta var visstnok sist i sving som livsnerve mellom øyene i ytre Sogn. I dag skal den ifølge forstandige folk i Norsk Skipsfartsforum forlengst være forhalt til vest-Afrika et sted.Fullt lovlig, vil vi formode?