Gunnar Hareide, konserndirektør for Tafjord Marked, reagerer kraftig på oppførselen til dørselgere som skal ha besøkt adresser i Ålesund og presentert seg som representanter for Tafjord Kraft.

– Vi har fått tilbakemelding flere ganger om slike historier. Nå sist fra en kunde som kjenner kraftmarkedet godt, og derfor skjønte at noe ikke stemte med det dørselgeren fortalte ham, sier Hareide.

Bekrefter til Sunnmørsposten

Sunnmørsposten har også fått bekreftet historien fra kunden.

– Jeg fikk besøk av en dørselger som sa at han samarbeidet med Tafjord, og at han kom for å oppgradere strømabonnementet mitt.

Kunden forteller at han ble mistenksom med en gang.

– Oppgradere strømabonnementet, liksom. Da kjente jeg at det kokte, forteller strømkunden.

– Etter hvert kom det fram at han representerte Fjordkraft, men han presenterte avtalen som at strømmen ble levert i samarbeid med Tafjord Kraft, og at det fremdeles ville være Tafjord Kraft som leverte strømmen deres, sier Hareide.

Tafjord har ikke noen slike samarbeidsavtaler med Fjordkraft, sier direktøren. Han presiserer at han ikke er imot konkurranse.

– Men at dørselgere misbruker vårt navn til å lure kunder inn i nye avtaler synes vi ikke noe om, sier konserndirektøren i Tafjord Marked.

Fjordkraft avslutter salg umiddelbart

En halv time etter at Sunnmørsposten gjorde Fjordkraft oppmerksom på problemet, svarte Fjordkraft at de tar tak.

– Dette vil vi virkelig beklage og er svært lei oss for. Selger skal gå med klær med tydelig profilering fra Fjordkraft, ha ID-kort, og det skal naturligvis i samtalen være tydelig at man bytter strømavtale til Fjordkraft. Nettleien vil uansett leverandør som før komme på regning fra det lokale nettselskapet, skriver kommunikasjonsdirektør Jeanne Katralen Tjomsland tirsdag formiddag.

– Etter at Sunnmørsposten tirsdag formiddag gjorde oss oppmerksom på dette, ble salgsaktiviteten avsluttet for dagen og selgerne umiddelbart innkalt til møte i dag med oss, skriver Tjomsland.

– Hvor mange selgere er det snakk om?

– Det er tre stykker. Møtet og stans av aktivitet gjelder for alle tre, svarer Tjomsland.

Ifølge Tjomsland er det bare i Ålesund at de tre har drevet salg på denne måten.

Tafjord er ikke beroliga

Men konserndirektør for Tafjord Marked, Gunnar Hareide, er ikke beroliga over svaret fra konkurrenten Fjordkraft. Hareide forteller at han to ganger tidligere har klaga til Fjordkraft-direktøren på lignende salg.

– Det nye er at de nå tar det ytterligere ut og går fra dør til dør. Men påstanden deres, at de leverer fra Tafjord, er heilt feil. Det eneste Fjordkraft gjør, i tillegg til å lure kunden, er at de skriver ut en faktura, ifølge Hareide.

Hareide forteller at han selv har blitt praia av en Fjordkraft-selger på stand, der selgeren påstod at han solgte kraft levert fra Tafjord.

Gjør som over 24.000 andre - følg smp.no på Facebook!

Direktøren i Fjordkraft AS i Bergen, Rolf Barmen, ønsker ikke å kommentere saken.

Hareide mener konkurrenten fra Bergen har forsøkt denne framgangsmåten flere steder i landet.

– Har Fjordkraft lykkes i å ta markedsandeler fra Tafjord?

– Bank i bordet, nei, de har lykkes veldig lite. Vi reindyrker vår lokale tilhørighet, og vi går heller ikke til kunder utenfor vårt nærområde sier konserndirektøren for Tafjord Marked.

Følg Sunnmørsposten jobb og næringsliv på Facebook!