Hvert år, den første søndagen i advent, bestiges Sulafjellet fra to fronter. Begge steder finner vi barn og familier på jakt etter den rette julestemningen.

For mange er fakkeltoget opp Vonløypa en kjent og kjær førjulsaktivitet. Det ikke alle vet, er at Sulanissen er på den andre sida også, nemlig på Rollonhytta.

Hit har Barnas Turlag og Rollon arrangert adventsturer i 15 år.

Se videoreportasje fra turen i vinduet over.

- I år er det ekstra kjekt, i og med at hytta er 90 år i år, sier Svein Arne Bjørkavåg i hyttestyret.

Thomas Reknes og lille Martinus tok turen hit for første gang i år.

- En fin og stemningsfull førjulsopplevelse, sa Thomas, som også bidro til at det ble satt rekord i grøtservering: 150 porsjoner sendte kjøkkenet over disken.

Tett av fakler

På den andre siden fant rekordmange veien opp Vonløypa. Allerede i bunn av løypa skjønte man at det ville bli folksom – samtlige fakler ble nemlig revet vekk på et blunk.

Trygve Holm, som er ildsjelen bak fakkeltoget opp til Sulanissen, sier at han ikke har opplevd maken til oppslutning.

- Jeg er så utrolig takknemlig for at så mange vil være med. For meg er det barna, familiene og all gleden jeg får se, som gjør at jeg vil holde på med dette år etter år, sier Holm.

Selv anslår han at rundt 1.000 personer var til stede.

- Jeg og kona pakket 450 gaver til de små, og alle forsvant. Trolig skyldes det været, og det at dette har blitt en fin familietradisjon for mange. Sulanissen er den karen som virkelig har satt fart i dette med lystenninger rundt om i distriktet, og det er veldig koselig, sier Holm.

Send oss dine julebilder på internett@smp.no.

Foto: Ingrid Amalie Hagen
Thomas Reknes sikret julegrøt til lille Martinus, som åpenbart frydet seg over smaken. Foto: Bjørn Vatne