– Vi falt for lokalene i Storgata, forteller Susanne Riksheim (24), som driver den nye butikken sammen med søsteren, Henriette Riksheim (20).

Butikken ligger i det freda jugendstilhuset i Storgata. I etasjen under seg har de Møbelgaarden, som er en av byens eldste og mest spennende nisjebutikker.

Her har Susanne og Henriette etablert seg.

– Her er åpent, godt lys, stort og høyt under taket, sier Susanne, som har stor tro på å drive i Ålesund sentrum.

I sin nye butikk har de alt som trengs av utstyr og møbler til kjøkken, bad og de andre rommene i i et hus. De som kommer i butikken, syns det er koselig med en litt annerledes interiørbutikk i byen, forteller de.

– Stilen er skandinavisk med design fra Norge, Danmark og Sverige. Vi legger ut bilder på nettsidene våre, og reklamerer på Facebook og Instagram. Men kundene syns det er hyggelig å se tingene i butikken også, forteller Susanne.

Fargene er nøytrale med en god del detaljer i materialer som bambus. Skåler og fat har ulikt mønster, som lett kan brukes om hverandre. Det gjelder også stoler og andre møbler.

– Mange liker å innrede boligene minimalistisk, og der passer vi godt inn. Vi faller i smak både hos unge og de litt endre, sier Susanne.

– Er det dyrt?

– Prisene er overkommelige. Det aller dyreste er en bord til 11.990 kroner, laget av kinesisk alm. Men vi har mye til en 200-lapp også, for eksempel noen nydelige vaser.

Det er i dette huset Susanne og Henriette har startet butikk. Foto: Helge Gloppen