For tidlig å si hvor lenge E136 blir stengt

Statens vegvesen opplyser at det foreløpig er for tidlig å si hvor lenge E136 blir stengt ved Åndalsnes.

Utrygg bru Brua mellom Åndalsnes og Veblungsnes ble stengt på kort varsel mandag etter at det ble oppdaget at en av brupilarene lengst til venstre på bildet stod ustøtt.   Foto: EVY KAVLI/ÅNDALSNES AVIS

Nordre

Det var ved 15.30-tida at dykkere oppdaget at elva hadde gravd ut fundamentet for en av brupilarene ved Rauma bru. Hovedfartsåra mellom Østlandet og Sunnmøre ble dermed stengt øyeblikkelig.

– Det viktigste for oss er å ivareta sikkerheten. Derfor ble brua umiddelbart stengt. Nå jobber vi med å finne en løsning på undergravingen og ber om forståelse for at det i kveld er for tidlig å si hva den løsningen vil være og hvor lenge brua vil være stengt, sier avdelingsdirektør Ole Jan Tønnesen i Statens vegvesen i en pressemelding.

E136 stengt umiddelbart: Utrygg bru stenger hovedfartsåre

Transportfirma taper: – Dette blir en tung sak

Brua er under utbedring og arbeidet har dratt ut i tid fordi utbedringsbehovet på brua har vært større enn først antatt, ifølge pressemeldinga.

Omkjøring Tungtrafikken må kjøre via nordsida av Romsdalsfjorden inntil E136 ved Åndalsnes er åpen igjen. Arkivbilde  Foto: Knut Arne Aarset

 

Vegvesenet påpeker at omkjøringsvegen på vestsida av Raumaelva kun er for kjøretøy under 7,5 tonn. Tyngre kjøretøy på veg fra Sunnmøre til Østlandet må legge turen på nordsida av Romsdalsfjorden med Vestnes-Molde-ferja og videre via Sølsnes-Åfarnes-sambandet.

– Vi har derfor trafikkdirigenter på plass både på Åndalsnes og ved Tresfjordbrua i Vestnes for å dirigere de tunge kjøretøyene i retning E39, sier Tønnesen.

Han opplyser samtidig at ferjetilbudet på Sølsnes-Åfarnes vil bli styrket så lenge E136 er stengt ved Åndalsnes.

Sjekk omkjøringsmuligheter i kartet under - zoom ut for å se omkjøring for tungtrafikk via Molde

 

Omkjøring Sjekk omkjøringsmuligheter i kartet over - zoom ut for å se omkjøring for tungtrafikk via Molde

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nordre