Helgapraten med Rachel Mills

Dansens veg til Ålesund

Hadde 11-årige Rachel fra øya Jersey virkelig gjort alvor av planene om å slutte med dans, ville hun som voksen aldri ha oppdaget at Ålesund er et magisk sted, der det fineste i livet fint finner fram. 

Vært med lenge: Ålesund ballettskole jubilerer med forestillingen «Ruby», og da står Rachel Mills i kulissene for 18 år på rad. Her står hun nedenfor familiens hus på Hessa. – Verdens fineste plass å bo, sier hun.   Foto: Staale Wattø

Reportasje

Første forestilling: Fire år og ekorn i «Peter Pan» på Jersey Opera House i 1985. – Vi hadde noen fantastiske flinke foreldre som sydde til oss. Jeg var så stolt av halen min!   Foto: Privat

– Det gjelder å holde ut og ikke gi seg når det butter litt imot. Dét er bare en av mange ting barn kan lære av å danse, sier Rachel Mills i dag.

Hun gir et eksempel: Da musikken uventet stoppet for 8-åringene som danset til «Chim Chim Cher-ee» fra Mary Poppins for noen år siden, fikk ingen av barna panikk, eller sto hjelpeløse og ventet på en redning. De fortsatte som om ingenting hadde skjedd, uten musikk, hele nummeret igjennom.