Skal ha funnet bensinkanner ved utbrent hotell i Selje

Politiet vil ikke kommentere opplysningene.

Brant ned Dagen etter brannen ble det opplyst at brannen trolig startet i forbindelse med et hotellrom her på sjøsida. Nå skal det være funnet flere arnesteder. Hele fløyen med hotellrommene brant ned.   Foto: Terje Engås

Søre

Politiet skal ha funnet flere bensinkanner og flere arnesteder etter brannen ved Selje Hotel 25. novermber.

Det er TV 2 som melder dette basert på anonyme kilder. Politiet har pågrepet tre personer som er involvert i drifta av hotellet, og siktet disse for grovt skadeverk og grovt bedrageri.

Påtaleadvokat Magnus Engh Juel i Vest politidistrikt bekrefter at det var tekniske funn som gjorde at politiet mener brannen ble påsatt.

Han vil imidlertid ikke kommentere opplysningene som funn av bensinkanner og flere arnesteder.

(saken fortsetter under)


Selje hotell:

Teknikarane ferdige på brannstaden

Tre tekniske etterforskarar frå Kripos, saman med folk frå Etrygg, er no ferdige med å granske den utbrende delen av Selje hotell.

 

Dei sikta etter hotellbrannen i Selje ankar varetektsfengslinga

Natt til sist fredag brann Selje Hotell ned til grunnen.


I Fjordane tingrett fikk politiet fredag medhold i å fengsle de tre sikta for fire uker. Advokatene til alle tre, har opplyst at de vil anke varetektsfengslingen.

Hotelldrifta ble overtatt av en svensk familie i 2014, og regnskapene til selskapet viser store økonomiske utfordringer. Ifølge Bergens Tidende startet skattemyndighetene prosessen med å tvangsinndrive rundt 300.000 kroner i skatt og avgifter, bare fire dager før brannen.

Les flere nyheter fra Søre og Nordfjord på smp.no