Kongen opnar bølgjekraftanlegg i Herøy

Sjølvaste Kong Harald kjem til den offisielle opninga av bølgjekraftverket på Runde.

Kong Harald på besøk i USA i 2015, i Tutka Bay Lodge i Homer, Alaska. Foto: Brian Adams / AP / NTB scanpix 

Søre

Arrangementet er lagt til Fosnavåg den 21. september. Sjølve opninga av anlegget til Waves4power skjer ved Thon-hotellet i sentrum.

I løpet av dagen vil det bli rundtur med hurtigbåt forbi Runde og til Fiskåholmen i Vanylven, der det skal settast i gang med produksjon av bøyer til anlegget. Dagen blir avslutta med festmiddag ved hotellet i Fosnavåg.

Waves4power kopla til sitt anlegg til straumnettet i sommar og har no levert straum over fleire månader. Det gjer at anlegget omtalast som det første fungerande bølgjekraftverket i verda. Fleire anlegg har tidlegare kopla seg til nettet, men ingen har tidlegare leverte straum over tid.


Startar produksjon av bøyer for bøljekraft i Vanylven

Til hausten set Stryvo i gang produksjon av bøyer for bølgjekraft i Vanylven. Dei tek også i bruk plastikk, som skal gjere bøyene billigare.Lagar straum rett frå havet - ventar på større bølgjer

Bøya som skal nytte bølgjekraft ved Runde er kopla til straumnettet. No trengst ruskevêr for å teste kapasiteten.Kan bli 20 til 40 nye jobbar i Vanylven

Tilset folk til bølgjekraft-fabrikk

Stryvo startar snart jakta på folk til å bygge opp bølgjekraftfabrikken i Vanylven. Jostein Bø håpar det på sikt kan bli 20 til 40 arbeidsplassar på Fiskåholmen.