Elizabeth Hoff ble vekket av rakettene: – Folk er engstelige for at det skal komme flere angrep

Ålesundskvinnen er én av flere nordmenn som var i den syriske hovedstaden da angrepet kom.

Sykepleieren og jordmoren Elizabeth Hoff fra Ålesund jobber som leder for Verdens helseorganisasjon i Syria. Arkivbilde  Foto: Aleksander Nordahl

Utenriks

Syria-sjef Elizabeth Hoff i Verdens helseorganisasjon (WHO) befant seg i Damaskus da rakettene kom susende over byen natt til lørdag. Ålesunds-kvinnen forteller til VG at hun ble vekket av angrepet som varte i rundt tre kvarter.

– Flere er urolige og engstelige for at det vil komme flere angrep. Dessuten er det en del aggresjon mot det som har skjedd, rettet mot USA, Frankrike og Storbritannia, sier hun til avisen på telefon fra den syriske hovedstaden.

Et forskningssenter utenfor Damaskus var ett av målene for rakettangrepet, sammen med to lagre for kjemiske våpen utenfor Homs.

Angrepet ble utført av USA, Storbritannia og Frankrike natt til lørdag 14. april, én uke etter at det ble meldt om et kjemisk angrep i Douma utenfor Damaskus.

WHO forsøker å gi et helsetilbud til de 50-70.000 menneskene som fortsatt er igjen i Douma, etter evakueringen og selve angrepet, ifølge VG.


USA, Frankrike og Storbritannia med ny Syria-resolusjon

USA, Frankrike og Storbritannia har lagt fram en ny resolusjon i FNs sikkerhetsråd om at den angivelige bruken av kjemiske våpen i Syria må granskes.

 

Erdogan og Putin diskuterte Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Russlands president Vladimir Putin ble enige om å søke politisk løsning i Syria, i en telefonsamtale lørdag kveld.

USA: Sarin og klorgass ble brukt i angrepet på Douma

USA mener det ble brukt sarin og klorgass i det kjemiske angrepet mot Douma i Øst-Ghouta forrige helg.

NATO gir full støtte til angrepene mot Syria

Handling var nødvendig, fastslår NATO-sjef Jens Stoltenberg. De allierte i NATO gir sin fulle støtte til den amerikansk-britisk-franske aksjonen mot Syria. 

Sikkerhetsrådet avviser russisk resolusjonsforslag om Syria

FNs sikkerhetsråd har stemt mot Russlands resolusjonsforslag om å fordømme det amerikansk-britisk-franske angrepet på Syria.

 

Opprørere kaller vestlig angrep i Syria en «farse"

Syriske opprørsgrupper sier det vestlige angrepet i Syria er langt fra nok, og kaller det en «farse» så lenge president Bashar al-Assad fortsatt har makten.