Trafikkulykke mellom fem biler

Klokka 13.44 rykket nødetatene ut til Utvikfjellet, på Fylkesveg 60, etter melding om trafikkulykke mellom fem biler.

Det melder Vest politidistrikt i en Twittermelding.

Like før klokka 14.00 opplyser politiet at det skal være snakk om en kjedekollisjon. Bilene står langs vegen og trafikken flyter greit forbi.

I en oppdatering skriver politiet at en bil har rygget inn i fire andre biler. Fører av bilen har fått førerkortet beslaglagt.

– Han blir kjørt av ambulanse til Førde for sjekk, skriver politiet.

Sunnmørsposten kommer med mer.

Ragnhild Rong

Helsemyndighetene snur: Spedbarn bør ikke få tran

Myndighetene kommer med nye anbefalinger. Nå mener de at barn under ett år ikke lenger bør få tran.

I flere år har myndighetene anbefalt at barn bør gis tran fra fire ukers alder. Nå endrer Helsedirektoratet dette rådet, skriver NRK.

Grunnen er at det tidligere i år kom nye retningslinjer for morsmelkserstatninger. Det gjør at disse nå inneholder mer av både D-vitamin og omega-3-fettsyrer, enn de gjorde tidligere.

Det betyr at Helsedirektoratet nå sier at barn som får morsmelkerstatning, ikke trenger tilskudd i form av tran eller D-vitamindråper.

– Årsaken er at morsmelkerstatning nå inneholder mer av både D-vitamin og omega-3-fettsyren DHA enn tidligere, i tråd med nytt regelverk. Hvis barnet får 6-7,5 desiliter morsmelkerstatning, vil det få nok av både D-vitamin og DHA, sier Linda Granlund, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet i en pressemelding.

Barn som ammes og delammes bør også få tilskudd av D-vitamin, men myndighetene går nå helt bort fra rådet om at alle barn under tolv måneder bør få tran.

– For barn som ammes, gir tran litt for lite D-vitamin til de yngste barna, og samtidig unødvendig mye av omega-3-fettsyren DHA. Morsmelk inneholder det barnet trenger av denne fettsyren. Innholdet i morsmelk påvirkes av hva mor spiser, skriver Helsedirektoratet.

 / NTB

SSB: Skatteinntektene ned over 11 prosent

Koronakrisen har fått skatteinntektene med å krympe med over 11 prosent, ifølge SSB.  Foto: Gorm Kallestad / NTB

Hittil i år er det innbetalt 541 milliarder kroner i skatt i Norge, ifølge SSB. Det er 69 milliarder, eller 11,2 prosent, mindre enn i samme periode i fjor.

Det er særlig fallet i oljeinntekter som følge av koronakrisen som trekker skatteinntektene ned, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Til nå har oljeselskapene betalt 41 milliarder kroner i skatt, 44 milliarder mindre enn i fjor, viser nye tall fra SSBs skatteregnskap.

I tillegg har oljeselskapene fått mer i koronastøtte enn de har betalt i skatt.

Andre bedrifter og selskaper har så langt betalt inn 64 milliarder kroner i skatt i år, en nedgang på 10,7 prosent. Disse har også fått utsatt fristen for betaling av skatt for 2. termin fra 15. april til 1. september.

Personlige skatteytere har bidratt med 3,7 prosent mindre til statskassen enn på samme tid i fjor, i alt 436 milliarder så langt i år.

 / NTB

Polaris Media tilkjent 100 millioner kroner

Borgarting lagmannsrett har tilkjent Polaris Media ASA 100 millioner kroner i erstatning for tap som følge av feil ved advokatrådgivning. Det melder Adresseavisen.

– Det konstateres også i lagmannsretten at det er grunnlag for advokatansvar i denne saken. Dommen sier at bistanden vi fikk ikke tilfredsstiller de forventningene man skal kunne ha når man henvender seg til advokat, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media, ifølge Oslo Børs.

Til info: Både Adresseavisen og Sunnmørsposten er eid av Polaris Media.

30 millioner mennesker har fått påvist koronasmitte

En oversikt fra Worldometer viser at tallet på smittede torsdag var passert 30 millioner, og at nærmere 946.000 er registrert døde.

USA topper lista med over 6,8 millioner smittede og over 201.000 døde.

Brasil er også hardt rammet med over 4,4 millioner smittede og 134.000 døde, og India har drøyt 5,1 millioner smittede og 83.000 døde.

Av de over 30 millioner som har fått påvist smitte, er nærmere 22 millioner friskmeldt. Flere land opererer imidlertid ikke med tall på friskmeldinger, så det virkelige tallet er høyere.

Peru har flest koronarelaterte dødsfall per innbyggere, med 94 per 100.000. Belgia følger deretter med 86, mens Spania, Bolivia, Chile, Brasil, Ecuador, Storbritannia og USA alle har over 60.

Norge har til sammenligning fem koronadødsfall per 100.000 innbyggere, mens gjennomsnittet i verden er tolv.

(©NTB)

(NTB) NTB

Ferjerute tilbake i normal drift

På grunn av aksjoner var det midlertidig innstilling i sambandet Skjeltene-Lepsøy-Haramsøya.

Det skrev Norled i en pressemelding i 08.30-tiden torsdag.

I 09.30-tiden opplyser Norled at sambandet var tilbake i normal drift fra klokka 09.25 med avgang fra Skjeltene.

Ragnhild Rong

Brann i ein stolpe i Hareid

Det er politiet som melder om at det brenn i ein stolpe i Hareid i 20-tida onsdag kveld.

Brannen er i ein høgspentstolpe ved Grimstadvatnet, og ifølgje Møre og Romsdal 110-sentral er det ikkje fare for spreidning. Hareid brannvesen sikrar staden til elverket er på plass.

Påvirket sjåfør

Onsdag kveld stoppet Utrykningspolitiet en bil hvor de mistenkte fører for å kjøre i påvirket tilstand. Politiet tar blodprøve og oppretter sak, melder Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

Stengte Valderøy-tunnelen

Valderøytunnelen ble onsdag kveld, i 19.30-tida, stengt på grunn av bilberging. Omtrent en halvtime seinere var tunnelen igjen åpen for motorisert ferdsel.

50 personer i karantene i Kristiansund

Et smittetilfelle i Kristiansund har satt rundt 50 personer i karantene, og det kan bli flere, opplyser kommunikasjonssjef Tore Lyngvær i Kristiansund kommune til NRK.

Veg opna etter jordras

Fylkesveg 5852 Åram, på strekninga Åram – Åram ferjekai, er opna for trafikk.

To personar trefte av tre etter kraftig vind i Oslo

Personen som vart treft av treet i Slottsparken, vart køyrd til legevakta med lettare skadar, opplyste innsatsleiaren til politiet på staden til NTB. Politiet fekk melding om hendinga klokka 14.37.

Folk blir oppmoda til å unngå Slottsparken fram til vindkasta har roa seg, skreiv Kongehuset på nettstaden sin. Dronningparken er stengd ut dagen.

Ifølgje NRK vart ein annan person skadd i det populære turområdet Frognerbekkdalen ved Frognerparken etter at eit tre bles ned onsdag ettermiddag.

– Vi veit førebels ikkje meir om tilstanden til personen. Vi har bede entreprenør om å fjerne treet og ta bilete på staden, seier Guro Birkeland Tangen i Bymiljøetaten.

På Romerike nord for Oslo mista mange straumen som følgje av den kraftige vinden.

Budstikka opplyser at politiet måtte rykkje ut til Jansløkka skule i Asker etter at ein straumkabel ved skulen vart treft av eit tre som bles over ende.

(©NPK)

(NTB) NPK-NTB

Ber kommunen seie nei til å rive hus

Ein grunneigar på Høydalsneset i Austefjorden ber Volda kommune nekte å gi riveløyve på eit hus som Statnett vil rive. Han meiner huset er verneverdig. Det er bygd lenge før 1900-talet og tidlegare eigd av Volda kyrkje.

Som kjent har kraftlinja Ørskog – Sogndal gitt problem med is vinterstid, og Statnett skal løyse inn fire hus.

I eit brev til Volda kommune viser grunneigaren til rapport om isforholda og meiner huset kan stå, men at det blir gitt bruksforbod om vinteren.

Hjelpte katt ned frå lyktestolpe

  Foto: Møre og Romsdal 110-sentral

Ørsta Brannvesen gjennomførte i dag eit av dei meir klassiske brannvesen-oppdraga, mellom anna kjent frå teikneseriar som Donald Duck, då dei hjelpte ein katt ned frå ein lyktestolpe.

Arbeidstakerne avviser nytt NHO-tilbud – 800 vektere i streik

– Det er absolutt ingenting nytt i tilbudet. Det er nøyaktig det samme vi gikk til streik på, sier forhandlingsleder Lars Petter Larsen i Parat til NTB.

Onsdag morgen ble det klart at Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) og Parat bryter forhandlingene med NHO Service og Handel.

Like før klokken 11 onsdag formiddag skrev NHO i en pressemelding at de har kommet med et nytt tilbud etter at arbeidstakerne brøt meklingen.

Med arbeidstakernes nei gikk dermed 803 vektere fra Avarn Security og Securitas ut i streik fra klokken 12 onsdag.

– Overstiger rammen i frontfaget

Ifølge NHO overstiger tilbudet deres rammen i frontfaget, som legger føringer for resten av høstens oppgjør.

NHO skriver at tilbudet blant annet innebærer et tillegg på 2,50 kroner per time på alle dagens grunnlønnssatser, og at de innfrir kravet om at bedriftene ikke har adgang til å forskjellsbehandle arbeidstakere i bedriften i forbindelse med forskuttering av sykepenger.

Administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel sier at de har lagt fram et godt tilbud.

– Vi håper derfor at vi raskt kan sette oss ned igjen og finne en løsning på denne konflikten som verken arbeidstakere eller arbeidsgivere er tjent med i den kritiske situasjonen vaktbransjen står i, sier hun.

– Forsurer klimaet

Leder Anita Johansen i NAF sa til NTB onsdag morgen at hun er skuffet over at de ikke kom til enighet innenfor frontfagets rammer.

Hun mener heller ikke at det er noe nytt i det siste tilbudet fra NHO.

– Det er ikke noen nye elementer i dette, sier Johansen onsdag ettermiddag.

Lars Petter Larsen påpeker at vekternes totale krav er i tråd med rammen for frontfaget.

– Fakta er at vi er enige om å holde oss innenfor rammene fra frontfaget. NHO vil imidlertid diktere hvordan pengene skal fordeles, uten å ta hensyn til ansattes ønsker og behov, sier Parats forhandlingsleder.

Larsen reagerer samtidig på at NHO går ut med en pressemelding om detaljer i tilbudet de kommer med, og viser til at partene har taushetsplikt i forbindelse med forhandlingene.

– Det NHO gjør her er kun å ufin måte å omgå taushetsplikten på, og det forsurer klimaet i forhandlingene, sier Larsen.

Feilaktig inntrykk

Anne-Cecilie Kaltenborn sier at hun ikke selv har fått bekreftet fra Parat at de takker nei til tilbudet NHO har lagt fram.

– Men dersom det stemmer, er det veldig beklagelig, sier hun.

Kaltenborn sier samtidig at grunnen til at de gikk ut offentlig med hva de tilbyr vekterne, var at de ønsket å rette opp det de mener er et feilaktig inntrykk av at NHO Service og Handel ville gi vekteren et dårligere oppgjør enn det man oppnådde i frontfaget.

– Det er utelukkende fordi det ble sagt da bruddet var et faktum at vi ikke ville gi rammen. Det kunne vi ikke la stå, og vi ville vise at vi faktisk går over rammen. Vi ville ikke ha på oss at vi ikke respekterer frontfaget, sier Kaltenborn.

Anita Johansen i NAF står på at hun mener tilbudet til NHO Service og Handel ikke er innenfor rammene til frontfaget.

– Det er et spørsmål om innretting, men av hensyn til taushetsplikten vil jeg ikke gå konkret inn på hva det gjelder, sier hun.


(©NTB)

(NTB) NTB-Anders R. Christensen

Norsk støtte til FN-prosjekt mot fiskerikriminalitet

Norge har bevilget 3,4 millioner kroner til FNs utviklingsprogram (UNDP) og prosjektet Blue Resilience for å styrke kampen mot fiskerikriminalitet.

Det er Nærings- og fiskeridepartementet som melder dette.

Styreleiar må i fengsel

Ein mann i 30-åra frå søre Sunnmøre er dømd til 24 dagar fengsel for manglande rekneskapsføring.

Rekneskapsføraren i bedrifta der mannen var styreleiar, sa opp då han ikkje fekk betalt for å føre rekneskapen. Styreleiaren prøvde då å føre rekneskapen sjølv, men det blei liggande i håp om at ting skulle betre seg med bedrifta. Det gjorde det ikkje, og Sunnmøre tingrett har dømt mannen for ikkje å ha ført rekneskap i to og eit halvt år. Verksemda omsette då for rundt halvannan million kroner.

Mannen må også betale 60.000 kroner til statskassa. Dette er pengar retten meiner han sparte den tida han ikkje engasjere rekneskapsførar.

Jordras-stengt veg skal opne i kveld

Det gjekk i natt eit jordras på fylkesvegen mellom Koparneset ferjekai og Åram ferjekai i Vanylven. Oppryddinga er i gang, og vegen skal etter planen opne mellom kl. 18 og kl. 19 i kveld, opplyser Synste Møre.

Teknisk leiar Helge Kleppe i Vanylven kommune, fortel til Synste Møre at det kan sjå ut til at torva har losna frå fjellsida etter ei periode med mykje regn.

Å evakuere bebuarar i området skal ikkje vere naudsynt.

Dale: – Høyre forsøker å ri to hester i klimapolitikken

Kritisk til Høyre: – Klimautfordringene er et globalt problem som nettopp må løses globalt, og ikke til å innføre svindyre og meningsløse symboltiltak i Norge, sier Dale.  Foto: Staale Wattø

– Det er vel og bra at Tina Bru i likhet med Frp ønsker konsekvensutredning av LoVeSe, men på kort tid har vi dessverre en kraftig venstredreining internt i Høyres klimapolitikk, sier Dale til NTB.

Han er Frps energi- og miljøpolitiske talsperson.

Utspillet kommer etter at Høyres nye nestleder, olje- og energiminister Tina Bru, sa at hun vil dra partiet i en grønn retning. Hun ønsker samtidig oljeboring i Lofoten og Frp velkommen tilbake i regjering, skrev Klassekampen tirsdag.

– På den ene siden står tungvektere i Oslo Høyre og foreslår klimapolitikk som kunne ha vært tatt rett ut av partiprogrammet til MDG, mens det på den andre siden står politikere sentralt i partiet som foreslår en diametralt annerledes politikk. Jeg opplever at Høyre forsøker å ri to hester i klimapolitikken, sier Dale.

LoVeSe

Dale peker på at Oslo Høyre blant annet har forslått å verne både Barentshavet nord og Lofoten, Vesterålen og Senja og trekke iskanten sørover.

– Klimautfordringene er et globalt problem som nettopp må løses globalt, og ikke til å innføre svindyre og meningsløse symboltiltak i Norge med svært begrenset effekt på globale utslipp, sier han.

– Ingen rot i virkeligheten

Høyres stortingsrepresentant Stefan Heggelund avviser kritikken.

– Det har ingen rot i virkeligheten, sier Heggelund.

– Høyres klimapolitikk handler om å kutte utslippene, ikke utviklingen. Verdiskapning, økonomisk vekst, arbeidsplasser og å bruke markedet er sentralt i vår klimapolitikk, helt motsatt av hvordan venstresiden tenker, sier han.

(©NTB)

(NTB) NTB-Bjørn Ivar Voll og Johan Falnes

Veg stengd etter jordras

Jordraset har gått rett over vegen.  Foto: Dagfinn Aasvik

Onsdag morgon fekk politiet melding om eit jordras som hadde gått over Fylkesveg 5852 i Åram i Vanylven.

Raset har skjedd mellom Åram ferjekai og Koparneset. Det skriv Møre og Romsdal politidistrikt i ei Twittermelding.

Vegen er stengt og entreprenør og teknisk vakt i kommunen er varsla om hendinga.

Omkøyring blir via Fiskå og Hakallestranda ifølgje Vegtrafikksentralen.

Bur rett ved

Dagfinn Aasvik bur 50 til 75 meter unna der raset gjekk. Han står og ser på jordmassane når Sunnmørsposten snakkar med han.

– Oppover i fjellsida her ser det ut til at raset er om lag 75 meter breitt, medan det over vegen ser ut til å vere 25 meter breitt ved første augekast, seier han.

Sjølv om raset gjekk nært huset han bur i, er han ikkje bekymra.

– Nei, det gjekk eit bittelite ras her for fleire år sidan, men ikkje som dette. Eg er likevel ikkje bekymra. Om det skulle gå eit ras bak huset så vil det stoppe i eit lite søkk her, seier han.

Aasvik høyrde ikkje når raset gjekk, men oppdaga det onsdag morgon. Han er ikkje overraska med tanke på alt regnet den siste tida.

– Her er berre jord og lyng over fjellet. Det skal mykje til å halde på det med så mykje vatn som har komen i det siste, seier han.

Opprydding

I 09.40-tida onsdag skriv Vegtrafikksentralen at vegen blir stengd i ei lengre periode. Grunnen er at ein geolog skal undersøke området før opprydding kan byrje.

I 12.20-tida onsdag er oppryddingsarbeid i gong.  Foto: Eivind Voldsund/Møre og Romsdal fylkeskommuneI 12.25-tida kan fylkeskommunen melde at oppryddingsarbeidet er starta. Etter planen skal vegen opne i løpet av ettermiddag onsdag.

Ragnhild Rong

Brann og brev med trusler opp i Bertheussen-saken

Rettssaken mot den 55 år gamle kvinnen går langt raskere enn hva Det nasjonale statsadvokatembetet opprinnelig hadde lagt opp til. Den planlagte tidsplanen for den elleve uker lange rettssaken i Oslo tingrett er allerede endret flere ganger, og vitner er kalt inn tidligere enn planlagt.

Onsdag må Bertheussen på nytt starte dagen med å forklare seg i vitneboksen i sal 250. Da står det andre og tredje tilfellet av trusler mot henne og daværende justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) for tur.

Brev og brann

Etter tiltalen skal Bertheussen om dagen den 17. januar 2019 ha tatt inn posten deriblant et brev hvor det sto: «Trekk anmeldelse neste gang får vi det til». Ordene var satt sammen av bostaver klippet ut av aviser. Sammen med brevet var det også en plastpose med en hyssing.

Omtrent samtidig som Bertheussen befant seg innendørs hvor hun åpnet posten, oppsto på utsiden brann i en søppeldunk tilhørende huset deres i Værkerøveien. Den ble slukket av personer som kom forbi.

Påtalemyndigheten mener Laila Bertheussen selv laget og sendte brevet og startet brannen og vil stevne vitner som de mener kan underbygge denne påstanden.

Teaterstykke

Ifølge aktoratet har brevet sammenheng med at Bertheussen en måned tidligere, den 19. desember, anmeldte teaterforestillingen «Ways of Seeing», der bilder av huset i Vækerøveien var brukt.

Laila Bertheussen var svært opprørt etter å ha sett forestillingen på Black Box Teater i november.

Flere vitner som kom til boligen etter å ha oppdaget brannen i søppeldunken, skal også forklare seg for retten onsdag.

Bertheussen nekter straffskyld for hele tiltalen som er rettet mot henne. Hun mener noen andre står bak ugjerningene.

(©NTB)

(NTB) NTB

Politiet med fleire kontrollar tirsdag

Politiet gjennomførte kontrollar i Sykkylven, Fosnavåg og på Leinøya tysdag.

I Sykkylven sentrum fekk ein person forenkla førelegg for ulovleg bruk av mobiltelefon.

I Fosnavåg trong ikkje politiet å reagere på noko som helst.

På Leinøya fekk ein person førarkortet inndratt på grunn av hastigheit: 76 kilometer i timen i ei 50-sone. Vedkomande fekk også forenkla forelegg.

Kamp mellom Volda og Ålgård blir utsett

– Vi har seint i kveld fått melding frå Norges handballforbund om at ein spelar på Ålgård har uavklart koronastatus, og at på grunn av den korte tida fram til arrangementet er kampen utsett til ubestemt dato. Vi kjem tilbake med informasjon når det gjeld billettar som allereie er kjøpt, opplyser Volda Handball i ei oppdatering på Facebook tysdag kveld.

Kampen skulle ha vore spelt onsdag.

Handball:

No går Volda for opprykket til eliteserien

Volda handball har i fleire år sagt at dei har ambisjonar om opprykk. No er det på tide, meiner trenar Halldor Stefan Haraldsson.

Nytt koronatilfelle i fylket

En person i Hustadvika kommune er smittet med covid-19. Det melder Romsdals Budstikke.

Smittekilden er kjent og vedkommende har vært i isolasjon etter hjemkomst fra utenlandsreise.

Romsdals Budstikke opplyser om at det i helga ble registrert tre smittetilfeller i Hustadvika. Også for disse tilfellene er smittekilden kjent. Den ene hadde vært på reise i utlandet. De to andre ble smittet i Bergen.

Redusert kapasitet Stranda - Liabygda

Rute 14 Stranda – Liabygda: Grunna transport av farleg last, vert det redusert kapasitet på tur frå Stranda kl. 06.15 i morgon. Det melder Fjord1.

Oppfordrer kommuner til å forberede seg på lokale utbrudd

På en pressekonferanse tirsdag sa Høie at han hadde hatt møte med kommunalminister Nikolai Astrup (H) og landets fylkesmenn om saken.

– Jo raskere en starter arbeidet med å slå ned lokale utbrudd, jo mindre er sjansen for at utbruddet blir stort, sa helseministeren.

Han pekte på det avgjørende i korte kommandolinjer og rask reaksjon, og at byråkratiske beslutningsprosesser ikke egner seg til å slå ned smitteutbrudd. I tillegg oppfordret Høie til godt samarbeid mellom nabokommuner, og at kommunene må øve på samarbeidet i rolige tider.

– Kommunens smittesporingsteam må være godt rustet og forberedt på at jobben kan vare lenge, sa Høie.

(©NTB)

(NTB) NTB

Bøen avsluttet med tredjeplass

15.07.2020, Erik Bøen,  Foto: Marius Simensen

Erik Bøen avsluttet seilesesongen i helga med en tredjeplass under norgescupen for laserklassene i Sandefjord.

16-åringen fra Ålesund deltok i laser 4.7. Det var 36 deltakere i Bøens klasse.

Unggutten har fått med seg pallplassering i alle de tre regattaene i norgescupen i 2020 og tok NM-sølv i august.

Frifunnen for vald mot sambuar

Ein mann i 30-åra var tiltalt for å ha teke kvelartak på sambuaren, men mannen er no frifunnen i Sunnmøre tingrett.

Dei tre dommaren i saka har likevel ulikt syn på saka. Fleirtalet, dei to lekdommarane, meiner mannen handla i naudverje.

Kvinna har forklart at mannen tok tak i hals/nakke og pressa henne mot golvet, slik at ho ikkje fekk puste. Dei to dommarane som utgjer fleirtalet, meiner kvinna var irrasjonell og ute av kontroll, og at mannen skubba henne bort for å få kontroll på henne. Dei meiner han ikkje gjekk lenger enn nødvendig, og at han ikkje gjekk ut over det som var forsvarleg for å avverje situasjonen.

Fagdommaren i saka meiner derimot at mannen gjekk lenger enn nødvendig og at han ikkje burde frifinnast.

Stordal-utøvere viste seg fram i Trollstigen Opp

Sindre Fylling gikk et bra løp i Trollstigen opp.  Foto: Møre og Romsdal Skikrets

60 personer deltok i rulleskirennet Trollstigen Opp søndag, arrangert av Møre og Romsdal Skikrets.

I seniorklassen ble det ikke sunnmørs-suksess. Karsten Andre Vestad fra Molde og Omegn IF vant herreklassen og Nora Røtveit fra Oppdal vant dameklassen. Lone Lorgen Øvrebust fra Stordal var rundt et halvt minutt bak på andreplass.

I fem kilometer-løypa, som de aldersbestemte klassene gikk i, vant derimot 16-åringen Sindre Fylling fra Stordal. For jentene vant 14-åringen Ingeborg Synstnes fra Åndalsnes.

Disse fikk kontrakt på skredsikringstunnel

Det var Kruse Smith AS og Volda Maskin AS som fikk kontrakten på den nye skredsikringstunnelen som skal bygges mellom Eidsdal og Geiranger. Det melder Møre og Romsdal fylkeskommune i en pressemelding mandag.«Kontrakten er tildelt entreprenøren som har levert tilbudet med best forhold mellom pris og kvalitet. Kvaliteten blir vurdert ut fra gjennomføringsplanen, entreprenøren sin organisering og nøkkelpersonell», heter det i meldingen.

Det var totalt sju entreprenører som leverte tilbud på oppdraget.

Ragnhild Rong og Mia Sandnes Nilsen