Tillitsvald: – Fleire tusen kan bli råka

Sjøslag i Arbeidsretten etter Island Offshore-permitteringar

Island Offshore og Norsk Rederiforbund møter fagforeining i Arbeidsretten i strid om bruk av ulike tariffavtalar og kutt i løna til tilsette på «opplagsskip».

Utan vinterarbeid: Dei store brønnintervensjonsskipa til Island Offshore har stort sett vore utan arbeid dei siste vintrane. Her er dei til kai ved Hjørungavåg i Hareid. Konflikten oppstod etter at kring 160 tilsette på skipa «Island Frontier» og «Island Wellserver» vart permitterte i fjor haust. Etterpå fekk dei søke jobb om bord på dei same skipa – til dårlegare løn og vilkår – som del av «opplagsbemanninga». Arkivfoto: Staale Wattø 

pluss

Striden mellom fagforeininga Safe og Island Offshore Crewing AS er sett opp i arbeidsretten i Oslo tysdag 12. juni.