Michael Andre Furnes Olsen fra Ålesund tar med kamera om bord på fullriggeren «Christian Radich»

Dokumenterer tokt med ungdom

24 år gamle Michael slet selv med å finne motivasjon i hverdagen. Nå lager han dokumentar om utviklingen til vanskeligstilt ungdom på tokt med fullriggeren Christian Radich.

Læring og mestring: Michael forteller at han selv har hatt stort utbytte av turen til sjøs med Windjammer-prosjektet.   Foto: Privat

Man trenger mestringsfølelse og mening i hverdagen for å ikke bli sittende fast i depresjon og angst

Michael Andre Furnes Olsen
pluss

– Det å lage en film om en historie som jeg brenner for, der jeg har en opplevelse som er veldig lik, gir meg et perspektiv som kan fortelle historien på en unik måte. Jeg tar mer eierskap til prosjektet og legger inn de ekstra timene og dagene, sier Michael Andre Furnes Olsen.

Historien hans starter egentlig da han brukte opp alle konfirmasjonspengene sine på å kjøpe PC og kamerautstyr. Interessen for film og foto førte ham til medier og kommunikasjon på videregående. Men det siste halvåret av de tre årene var han så tappet for energi og umotivert at han valgte å droppe ut.