I søndagens eliteseriekamp i Skien var det svært små marginer da scoringen til Odd mot Vålerenga skulle gjennomgås. Det gikk sju minutter før dommerteamet kunne konkludere med at målet fikk stå. Det fikk flere fotballkjennere til å gå hardt ut mot VAR.

Dommersjef Terje Hauge sier at de heretter skal gi hoveddommer mer støtte i slike situasjoner, opplyser NFF på sine nettsider.

– Tid er en kritisk suksessfaktor, og vi er ikke fornøyd med tidsbruken i enkeltsituasjoner og da spesielt offsidesituasjoner. Dette har vi gjort noe med. Vi har nå gitt et mandat til dommere som håndterer VAR om at dersom det er kompleks og marginalt, skal de støtte dommerens avgjørelse ute på banen. Vi må unngå hendelser som vi hadde i Odd – Vålerenga i helgen. Alle er enige om at sju minutter er altfor lang tid, sier Hauge.

– Når vi går inn i marginale offsideavgjørelser og ser at dette vil ta tid, så støtter vi dommerens avgjørelse og går ikke inn på lange utredninger, fortsetter han.

NTF ønsket strakstiltak

Hauge sier at mye har fungert bra hittil i VARs debutsesong i norsk fotball, men at systemet må videreutvikles, spesielt når det gjelder tidsbruk.

Tidligere tirsdag uttalte styreleder i Norsk Toppfotball (NTF) Cato Haug, at de ønsket et møte med NFF om VAR.

– Vi er nødt til å gjøre noe med dagens VAR-situasjon, sa styrelederen i en pressemelding.

Noen timer senere bekreftet NFF endringer i VAR-praksisen.

Sju feil på 31 situasjoner

Det har vært 31 VAR-situasjoner på 122 kamper i Eliteserien denne sesongen. Det er et snitt på 3,9 VAR-avgjørelser per kamp.

NFF opplyser at det ble tatt feil avgjørelse i sju av disse tilfellene.

– Jeg synes vi har kommet relativt godt i gang. Et snitt på 3,9 er høyt, og så har vi sju feil. De fleste av disse kom i starten, blant annet et spark i hodet det ikke ble gitt rødt kort på. Fakta viser at de fleste situasjoner med VAR-inngripen har medført korrekte avgjørelser, sier Hauge.