Tredje runde av NM i fotball så nok en cupbombe da vesle Brattvåg snudde til seier mot Haugesund.

Sory Diarra sendte haugesunderne i ledelsen etter 41 minutter fra straffemerket, men seks effektive minutter fra Brattvåg resulterte i avansement til fjerde runde.

David Sissoko ble den store helten da han først banket ballen fra skrått hold i det lengste hjørnet og utlignet etter 73 minutter.

I det 79. minutt ble han tomålsscorer og sendte hjemmefansen til himmels. Innbytteren driblet seg gjennom Haugesund-forsvaret og satte ballen enkelt i nettet.

Med det sikret han på egen hånd 2–1-seier på Sunnmøre.

Det var også to andre små cupbomber onsdag.

Kjelsås fra nivå tre slo ut Jerv – fra nivået over – på eget kunstgress på Grefsen, mens Starts cupferd endte borte mot Gjøvik-Lyn fra 2. divisjon.

Det var to rene eliteseriekamper i den tredje runden. Aalesund og Brann måtte ut i straffekonkurranse etter at det stod 3–3 etter 120 minutter.

Der trakk de regjerende cupmesterne Brann det lengste strået.

Bård Finne scoret i straffekonkurransen mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Det siste oppgjøret var mellom Sarpsborg 08 og Odd.

I førsteomgang tok sarpingene en 2–0-ledelse etter scoringer fra Kristian Fardal Opseth og Mikkel Maigaard.

Ole Erik Midtskogen reduserte til 1–2 i annenomgang – til liten nytte. For minuttet senere fastsatte Victor Torp resultatet og 08 tok en komfortabel 3–1-seier.

I hovedkampen Fredrikstad – Viking ble kampen avgjort på overtid da Zlatko Tripic ordnet 2–1 til Stavanger-laget på et straffespark.