På bakerste stolpe, fra skrå vinkel, dukket han opp og hamret ballen i nettaket.

– I antall mål har vi fått mer enn jeg hadde regnet med. Vi visste at han hadde gode bevegelser, er lur, vanskelig å få tak i og flink til å starte i rom. Han er en god spiss, sier Rekdal til VG.

Med scoring i sin tredje kamp på rad sørget dansken for Rosenborgs femte strake seier.

– Det å score et så viktig mål på overtid, var en fantastisk følelse. Det var litt klabb og babb i feltet før ballen falt foran meg. Jeg siktet ikke på krysset, men traff veldig rent, og det var deilig å se at den gikk inn, sier matchvinneren til VG.

Dét har ikke skjedd siden sist Rosenborg ble seriemester, i 2018.

MATCHVINNER: To minutter på overtid banket Casper Tengstedt inn det avgjørende målet for Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Medaljekamp

Den gode formen har gjort at Kjetil Rekdals kompani er i ferd med å spille seg inn i medaljekampen. Men starten på kampen var tam og kjedelig, og ikke før Simen Nordli banket bortelaget i fortjent ledelse etter 30 minutter, så hjemmelaget ut til å våkne.

– Jeg har sagt det mange ganger: Dette er et uferdig lag. Vi har bølgedaler av og til. Vi kom dårlig i gang, sier Rekdal.

Rekdal kan ikke ha likt det han så, for kort tid etterpå fikk Edvard Tagseth beskjed om å forberede et innbytte. Kanskje virket trusselen på spillerne, for Rosenborg overtok sakte, men sikkert banespillet.

Etter å ha ropt på straffe flere ganger, var det til slutt Carlo Holse som fikk gehør hos dommer Svein Oddvar Moen etter å ha blitt dratt ned på hjørnet av sekstenmeteren. Reprisen viste at situasjonen muligens var utenfor straffefeltet.

Samtidig utsatte Rekdal byttet.

Rosenborgs toppscorer Ole Sæter tok sats, banket til, og knyttet neven for fjerde kamp på rad. I pausen var han imidlertid ikke nådig i sin dom over prestasjonene.

– Pinlig! slo han fast overfor Discovery.

VG Live: Vi fulgte kampen direkte.

Dansk magi

De store sjansene lot vente på seg, men da håpet om seier så ut til å svinne, dukket altså Tengstedt opp på bakerste stang, og scoret sitt femte mål på tre kamper siden debuten.

– Det er utrolig bittert, sier Aalesund-trener Lars Arne Nilsen til Discovery.

Aalesunds rekke på seks kamper på rad uten seier har gjort at Lars Arne Nilsens tangotrøyer kan være i ferd med å spille seg inn i nedrykkskampen etter salget av stjernespiss Sigurd Haugen, som avsluttet med scoring og seier i sin siste kamp (7. juli) før overgangen til dansk fotball.

Haugens erstatter, tidligere Tromsø-spiss Ebiye Moses, spilte de siste tjue minuttene som innbytter –uten å gjøre seg bemerket.