Sondre Bjørshol løftet ballen inn i feltet etter 72 minutter, og der ventet Zlatko Tripic. Viking-kanten kastet seg opp i luften, og fra vannrett positur klinket han ballen ned i lengste hjørnet på volley.

– Vi stanget, stanget og stanget. Så fikk jeg vanvittig treff på den volleyen, og det er en ubeskrivelig følelse, sier Tripic til Discovery+.

– Viking hadde ballen veldig mye. Det er klart det er surt det målet de får, men de hadde presset så lange. Det var en fortjent seier, sier Grytebust til Discovery+.

Dermed har Viking fått en perfekt start på sesongen med seks poeng på to kamper.

MATCHVINNER – IGJEN: Zlatko Tripic har glitret i sesongstarten, med to mål på to kamper. Det har sørget for seks poeng for Viking. Foto: Carina Johansen / NTB

Viking slet imidlertid lenge mot Sten Grytebust i Aalesund-buret, og etter kampen var matchvinner Tripic borte hos keeperen.

– Jeg sa syk, syk førsteomgang. Sinnssyke redninger, og det viser hvorfor han har vært landslagskeeper i mange år. Det er lov å ha god keeper, men det var godt at vi fikk det viktige målet, sier Tripic om praten med Grytebust.

– Det var noen hyggelige ord, men det betyr ikke så mye når vi har tapt, sier Aalesund-keeperen.

– Vi har en fantastisk keeper som gjorde at vi hang med så lenge. Til slutt var det en fortjent Viking-seier, sier Aalesund-trener Lars Arne Nilsen til Discovery+.

Aalesund-keeperen viste seg frem allerede etter 22 sekunder, da Viking fikk kampens første mulighet. Kristoffer Løkberg headet ballen ned til Veton Berisha foran mål, men spissens forsøk ble reddet av en lynrask Grytebust.

Noen få minutter senere fikk vertene sin andre store mulighet. I sin hjemmedebut banket Markus Solbakken til fra langt hold, men Grytebust fikk noen fingre på ballen før den suste i stolpen.

Ti minutter senere vartet den hjemvendte Aalesund-keeperen opp med sin tredje feberredning, da Sebastian Sebulonsens avslutning ble hindret på mesterlig vis.

STORSPILTE: Aalesund-keeper Sten Grytebust hindret Viking en rekke ganger. Foto: Carina Johansen / NTB

Viking dominerte mye i den første omgangen, men gjestene fra lenger nord på vestlandet viste at de også kunne skape problemer.

Simen Bolkan Nordli sendte av gårde en suser fra distanse, men Viking-keeper Patrik Gunnarsson ville ikke være noe dårligere enn Grytebust. Den unge islendingen fikk en hånd på skuddet, før den gikk stolpe ut.

I den andre omgangen gikk det lengre mellom mulighetene, men så rev innbytter Bjørshol seg fri på høyresiden til vertene. Han fulgte opp med å løfte ballen inn i feltet, der Tripic ventet på bakerste.

Matchvinneren fra 1–0-seieren mot Sarpsborg 08 banket Viking i ledelsen på volley.

På overtid fikk Veton Berisha en stor mulighet til å doble ledelsen, men igjen var Grytebust med. 32-åringen kastet seg ned, og fikk slått ballen bort helt nede ved stolpen.

Aalesund prøvde å krige inn en utligning, men det ble med et nokså ufarlig langskudd fra nysigneringen Fredrik Haugen.

Dermed endte det 1–0 til Viking for andre gang denne sesongen, og etter to serierunder er det bare Stavanger-laget og Molde som står med full pott. Nyopprykkede Aalesund blir stående på tre poeng.