Tidligere i sesongen ble Bolkan Nordli – Aalesunds beste spiller i fjorårets opprykkssesong til Eliteserien – vraket i et par kamper etter at Lars Arne Nilsen byttet formasjon fra 4–3–3 til 3–5–2.

22-åringen spilte seg inn igjen på laget, og onsdag sendte han Aalesund et langt steg mot fornyet eliteseriekontrakt da han ble matchvinner i det utsatte bunnoppgjøret mot Jerv.

Scoringen kom på strålende vis like før pause, da Bolkan Nordli bøyde et frispark opp i krysset bak Jerv-keeper Amund Wichne.

– Jeg stilte muren så han ikke så så mye, så da tror jeg ikke han rakk å reagere. Så satt den bra oppi hjørnet der, så det var godt å se den gå inn, sier matchvinneren til Discovery.

Det ble kampens eneste scoring i Grimstad, og Aalesund på 32 poeng har nå ni poeng ned til Sandefjord på kvalifiseringsplass med fire serierunder igjen.

– Vi trenger vel noen poeng for å være hundre prosent. Vi skal være klare til Sandefjord kommer på søndag. Forhåpentligvis er vi berget etter den kampen, sier Lars Arne Nilsen til Discovery.

Slik ser de resterende fire serierundene ut i bunnkampen:

Grafikk: www.sofascore.com

For Jerv ble det en misbrukt mulighet i håpet om å overleve i sin første sesong på øverste nivå.

Etter seieren over Sandefjord i helgen, ville en ny seier for Arne Sandstø sitt mannskap halvere luken opp til kvalifiseringsplass til tre poeng. I stedet ble det tap, null poeng og en avstand som fremdeles er seks pong.

– Vi vet at hvis vi vinner mot Viking til helgen, så er håpet der igjen, sier Sandstø til Discovery og legger til at Jerv er langt fra «døde».

TOK IKKE VARE PÅ SJANSEN: Arne Sandstø og Jerv tapte mot Aalesund. Foto: Trond R. Teigen / NTB