Molde-trener Erling Moe er rystet og omtaler prestasjonen som årsverste.

– Først: Gratulerer, Aalesund! Så må vi ta en alvorlig kikk på oss selv. Det er en stakkato kamp. Vi får aldri kontroll og får aldri satt i gang eget spill, sier Moe til TV 2.

«Slurvete», er hans dom.

– Det går for seint. Vi holder på å sovne nesten. Alt er på oss selv, sier han.

Tre seire, én uavgjort og fire tap. Det er brutale fakta for Molde, som vant 25 av 30 kamper i fjor.

– Vi har ikke gått dit at vi har mistet troen, hevder Moe, som feirer 17. mai hele 12 poeng bak Bodø/Glimt.

NEI OG NEI: Molde-trener Erling Moe liker ikke det han ser i Ålesund. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Ser man på historien skulle det ikke ha vært mulig med 3–1 i Ålesund. Før fotballens festdag kunne man lese følgende i statistikkbøkene:

  • Aalesund har aldri slått Molde på hjemmebane i Eliteserien.

  • Aalesund har ikke scoret ett eneste mål på syv ligakamper i 2023.

– Det føles vidunderlig. De er glade, og vi er glade, beskriver tomålsscorer Isaac Atanga overfor TV 2 mens han ser opp på sultefôrede supporterne – som endelig ble skjenket en trepoenger.

– Det gjør det bare enda bedre, sier han om at motstanderen heter Molde og er oransjetrøyenes erkerivaler.

Ebiye Moses gjorde slutt på den forferdelige måltørken etter 40 minutter. Det måtte et straffespark til – den nigerianske spissen fikk sjansen etter en klønete involvering fra Moldes Markus Kaasa.

670 minutter, pluss diverse tilleggstid, var tiden det tok å få ballen i mål. Det er drøye elleve timer, eller nærmere et halvt døgn med fotball.

Og da løsnet det skikkelig, riktignok etter at Sivert Mannsverk misbrukte Moldes sjanse fra straffemerket like før pause. En god Sten Grytebust reddet det svake forsøket.

– Ikke den beste kampen, men vi er effektive – og så fort snur fotball. Det var en stygg rekord. Nå var det godt å score tre mot en vanskelig motstander, sier Grytebust til TV 2.

Isaac Atanga fikset 2–0 etter et lang innkast, og den 22 år gamle ghaneseren gjorde også 3–0. Niklas Ødegård reduserte for Molde på overtid.