SKUFFET. Karl Oskar Fjørtoft var svært skuffet over at Fortuna feilet mot Grand Bodø. – Tapet er fullt og helt mitt ansvar. Men spillerne må bidra dersom vi skal vinne slike kamper, sier han.

Grand Bodø kjemper mot nedrykk i 1.divisjon. Lørdag sendte de Fortuna hjem med solide 0-3 i bagasjen. Fortuna-treneneren mener Grand Bodø vant fortjent.

– Vi var ikke på nett fra start til mål. En av de svakeste kampene våre i år, oppsummerte Fjørtoft etter tapet.

Vrien reise

Treneren mener tapet delvis kan forklares med et dårlig reiseopplegg.

– Det er ikke ideelt å reiseklokka 05.30, bytte fly, ha spillermøte og så spille kamp klokka 15.00 samme dag. Jeg vet ikke om det hadde innvirkning på prestasjonen. Men optimalt er dette ikke, mener han.

Store sjanser

Fortuna fikk aldri duellspillet til å sitte i Nordlandshallen, men skapte likevel tre store sjanser, tre ganger kom Fortuna-spillere alene med keeper uten å score.

Dette var dagen der ingenting stemte. Tapet kan vise seg å bli skjebnesvangert når status blir gjort opp ved sesongslutt.

Fortsatt spenning

Fortunas opprykksrivaler Medkila og Vålerenga, henholdsvis tapte og spilte uavgjort i helgens runde. Det betyr at det fortsatt er spenning rundt opprykket.

Kommende helg reiser Fortuna til Oslo for å møte nettopp Vålerenga. Og i siste serierunde spilles Medkila-Vålerenga.

– Det blir en «rysare», som de sier i Sverige. Og kommende helg mot Vålerenga har vi ikke noe valg. Vi må brette opp ermene og vise oss fra en helt annen side enn mot Grand Bodø, understreker Karl Oskar Fjørtoft.