– En forferdelig start for oss, selvsagt. Etter ti sekunder var Andrea Berild alene med keeperen uten å score, og minutter etter skjedde det samme med Iselin Vestnes. Vi burde ha scoret på begge, men klarte det ikke. Og så får vi to i «trynet» før vi vet ordet av det.

Det sa en litt frustrert Fortuna-trener Ronny Ødegård etter åpningstap 2-3 mot nykommer Sarpsborg 08 i damenes 1. divisjon.

Rammen rundt kampen var den aller beste. 20 varmegrader og en flott bane, der eliteserieoppgjøret for menn mellom Sarpsborg og Start skulle spilles noen timer senere.

Flere fotballnyheter fra Smp.no

Kjempeskudd

På sitt første angrep tok hjemmelagets Mia Voltersvik sjansen og feide til fra 25 meter - rett i vinkelen! Og få minutter senere rotet Fortuna det til for seg selv i eget forsvar, og dermed 0-2.

– Sarpsborg var et teknisk godt lag med to lynkjappe bakromsspisser, men vi klarte etter hvert å få bra kontroll defensivt. Og håpet om poeng steg da vi fikk straffespark før pause, etter en klar hands i Sarpsborg-forsvaret. Straffen satte Fride Tessem Mørkeset inn, og det var en fortjent redusering, mente Fortuna-treneren.

Kun cornere

I 2. omgang presset Fortuna hjemmelaget mye over på deres halvdel, men det meste endte opp i cornere uten resultat.

Fortuna vant cornerstatistikken hele 9-2, uten at noen av cornerne luktet mål.

Og så fikk Sarpsborg straffe, etter en merkelig situasjon. Etter en dødball holdt keeper Eirin Vinje ballen i fast grep, men kom borti en motstander i det hun skulle klarere ballen.

Dommeren mente at Vinje dyttet til motspilleren, og dermed straffe. Som Pernille Ingvaldsen satte i nota.

– De fleste på stadion mente at dette var en gedigen gavepakke fra dommeren, og vi på benken skjønte ingenting. Den straffen avgjorde på mange måter kampen, sa Ronny Ødegård.

Flere fotballnyheter fra Smp.no

Reduserte

Men Fortuna ga ikke opp, og Andrea Berild snappet opp en feilpasning og satte inn 2-3 fem minutter før slutt. Fortuna satte inn en sluttspurt, men det hele ble for panisk til at utligningen ville komme.

– En kamp som var veldig jevn, mellom det jeg vil si var to gode lag. Sarpsborg blir garantert blant de tre beste i år, og der håper vi å havne også, sier Ødegård.

Til helgen venter avdelingsfavoritt Vålerenga på CLS, men forrige helg tapte Vålerenga 2-4 mot nettopp Sarpsborg i treningskamp. Så her kan det være muligheter.