– Det er en trist dag for Stabæk. Vi har tatt alle forholdsregler, men så kommer det en flaske som treffer dommeren i tinningen. Det skal bare ikke skje, sier Stabæk-sjefen til VG.

Solen er på vei ned over Nadderud stadion da Stabæks arrangementssjef stopper for VG. Han har hatt jobben i snart 10 år.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende. Jeg gikk ved siden av dommeren da det skjedde. Jeg ser at han blir truffet og går ned, forklarer Ekeli.

– Hva tenkte du da?

– Jeg ropte på legen. Så fikk vi dommeren inn i sikkerhet. Ved hjelp av vakter og andre tilskuere fikk vi fanget opp hvem som sto bak. Det var viktig for oss.

– Ble du redd for hvilken gjenstand som var kastet?

– Ja, selvfølgelig. Jeg vet jo ikke der og da om det er en flaske eller hva det er. Man vet ikke skaden heller, men heldigvis har det gått bra med Rohit.

TRIST: Arrangementssjef Kjetil Ekeli i Stabæk møtte VG utenfor Nadderud stadion mandag kveld. Foto: Joachim Baardsen, VG

Til VG fortalte dommer Saggi at han ble skremt av hendelsen, som etterlot et merke i tinningen. 31-åringen måtte ha legetilsyn etter matchen.

– Det ble svart, sier Saggi til VG.

Operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli, bekrefter overfor VG at det skal dreie seg om en mindreårig gutt.

– Mistenkte blir anmeldt for kroppskrenkelse av politiet, skriver politiet på Twitter.

– Vi har hatt en samtale med ham og politiet har snakket med ham. Vi vil følge opp saken med NFF, personen og foreldrene hans, forteller Stabæks arrangementssjef.

– Hvilke konsekvenser forventer dere som klubb?

– Det ønsker jeg ikke å ta nå.

– Personen har fått kastet en flaske. Kunne dere forhindret det?

– Nå er det lov med flasker med kork på tribuner i Norge. Det er nytt i regelverket fra og med i år. Om det er årsaken eller ikke, ønsker jeg ikke å spekulere i.

– Vil dere ta noen grep for å forhindre at dette skjer igjen?

– Det må vi vurdere. Jeg er oppriktig lei meg på vegne av Rohit, dommerteamet og norsk fotball, som blir skadelidende av dette.

NFF-delegat Vidar Hilmen var til stede på Nadderud. Han opplyste at hendelsen ville bli rapportert videre. Politiet har bekreftet at mistenkte er anmeldt.

Stabæk-trener Lars Bohinen var lei seg etter matchen for det som skjedde.

– Det er utrolig trist og veldig beklagelig. Sånn skal ikke skje, og det må vi legge oss flate for. Vi har bærumsfolk på tribunen som du skulle trodd er veloppdratte, men dette hører ikke hjemme noen steder, sier Bohinen til VG.

Også VIF-trener Dag-Eilev Fagermo tok avstand fra oppførselen:

– Det er trist. Det hører ikke noen sted hjemme.

TRUFFET I TINNINGEN: Dommer Rohit Saggi hadde et tydelig merke ved siden av hodet hvor han ble truffet av en flaske etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga. Foto: Joachim Baardsen, VG

Nils Fisketjønn er konkurransedirektør i Norges Fotballforbund. Han kommenterer saken slik:

– Vi mottar rapporter fra delegat og dommer i morgen formiddag. Det er helt naturlig at aktører deretter blir bedt om en forklaring. Ved brudd eller mistanke om brudd på bestemmelser blir saken overført til vår påtalenemnd, skriver NFF-sjefen i en melding til VG.

– Det er ikke riktig av administrasjonen å spekulere i eventuelle straffer. Det viktigste nå er at det, etter rapporter, går bra med Rohit.