– Det har jeg ikke fått med meg. Jeg har reist i dag til Slovenia, trent godt og er klar for kamp. Det er mindre enn 24 timer til en veldig viktig match for vår del. Jeg velger å holde fokuset på det, sier Sander Berge til VG på en pressekonferanse på Stadion Stožice i Ljubljana før lørdagens Nations League-møte mellom Slovenia og Norge.

Berges klubb Sheffield United er eid av Saudi Arabia-prinsen Abdullah bin Mosaad bin Abdul Aziz Al Saud. Han kjøpte 50 prosent av klubben i 2013 før han fikk full kontroll da han vant en rettssak mot Kevin McCabe i 2019, mannen som eide den andre halvdelen.

Eierskapet er garantert bakgrunnen for Twitter-posten til Sheffield United fredag:

Prinsens seier i retten og dermed overtagelsen skjedde noen måneder før Berge ble kjøpt av daværende Premier League-klubben fra belgiske Gent i januar 2020. Siden har Sheffield United rykket ned til Championship, men etter en god sesongstart kan de bli forfremmet til Englands styrtrike toppdivisjon igjen.

Det gjør de isåfall med saudiarabisk eierskap. Menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty har i lang tid vært kritiske til regimet i oljestaten fra Midtøsten.

«Det er bokstavelig talt livsfarlig å kritisere myndighetene i Saudi-Arabia. En rekke kritikere og menneskerettighetsaktivister og andre er arrestert og mange er tiltalt og dømt som terrorister til mange års fengsel. Flere har blitt dømt til døden.», skriver Amnesty om Saudi-Arabia på sine hjemmesider.

Også Premier League-klubben Newcastle har eiere fra Saudi-Arabia, der landets statlige investeringsfond har aksjemajoritet.

Tidligere på denne landslagssamlingen ble Manchester City-stjernen Erling Braut Haaland spurt om sin Abu Dhabi-eide arbeidsgiver: