For to uker siden starta han Champions League-oppgjøret mot Paris-Saint Germain og bidro til at Benfica tok med seg et sterkt poeng fra den franske hovedstaden.

Tirsdag er den tidligere Hødd-spilleren igjen å finne i startoppstillingen i en Champions League-kamp. Denne gangen mot Juventus i Lisboa.

Med seier over Juventus vil Benfica sikre seg en plass i sluttspillet med en kamp igjen å spille av gruppespillet. Trolig holder det også med uavgjort for Aursnes og co.

Etter 17 minutter tok Benfica ledelsen. På et innlegg headet Antonio Silva vertene i ledelsen. Noen minutter senere utlignet Dusan Vlahovic til 1–1 på en dødball.

I det 26. minutt vant Aursnes ballen, men Juan Cuadrado var uheldig og slo ballen vekk med hånda inn i 16-meteren. Dommeren pekte på straffemerket, og Joao Mario sendte Benfica i ledelsen igjen.

Etter 35 minutter var Aursnes involvert i en ny scoring. Sunnmøringen vant ballen på midtbanen og starta et kontringsangrep. Til slutt satte Rafa Silva inn 3–1. Fem minutter pause økte Benfica til 4–1 med Rafa Silva igjen.

14 minutter før slutt reduserte Arkadiusz Milik etter et innlegg. To minutter senere ble det full spenning igjen. Da satte Weston McKennie inn 3–4. Etter flere blokkeringer var Aursnes litt sent opp i Juventus-spilleren. Likevel holdt Benfica unna, og er nå klare for sluttspillet i Champions League.

I helga fikk han også tillit i toppkampen i den portugisiske ligaen mot Porto. Da vant Benfica 1–0 og Aursnes fikk skryt for sin opptreden. I mellom forrige CL-kamp spilte 26-åringen i tillegg 120 minutter i en cupkamp. Dermed starter han tirsdag sin fjerde kamp på rad. I flere av kampene har Aursnes spilt i en mer offensiv midtbanerolle ute til venstre.

Fotballspilleren fra Hareid kom til Benfica i sommer etter å ha spilt en sesong for Feyenoord i Nederland. Han har også vært en flittig brukt spiller på landslaget av Ståle Solbakken i det siste.