Før sesongen tippet Sunnmørsposten tabellene for 3. divisjon for kvinner, samt 4. divisjon og 5. divisjon for herrer.

Nå er disse divisjonene ferdigspilte og vi kan se om vi var helt på bærtur, eller om vi faktisk var inne på noe.

Her er tabelltipset til Sunnmørsposten for 5. divisjon på venstresiden og slik tabellen endte på høyresiden. Foto: Utklipp fra smp.no/fotball.no

5. divisjon

I 5. divisjon herrer ble det mye bom. Vi tippa korrekt Stordal/Ørskog til å rykke opp, men de ble nummer to bak Stranda, som vi hadde tippet langt ned på tabellen.

Som et resultat av at Sunnmørsposten bommet fullstendig på tabelltipset, kom det rettmessig mange kommentarer fra Stranda-leiren. Odd-Rune Opsvik, som ble matchvinner for Stranda i siste serierunde, ba i sosiale medier om en skriftlig beklagelse etter vårt elendige tabelltips.

– Det var hårreisende. Det er helt klart at Stranda ikke har noe på sjuendeplass å gjøre, sier han til Sunnmørsposten.

– Ble dere provosert av tabelltipset?

– Ja. Jeg tror det var det som gjorde at vi bikka kampen mot Stordal/Ørskog i vår favør. Jeg tenkte faktisk på det før kampen at jeg skulle slakte tabelltipset uansett, sier Opsvik og ler.

– Hvor burde vi ha tippet dere før sesongen?

– Klink førsteplass, sier Opsvik, som nå er fornøyd etter å både ha fått en beklagelse for det dårlige tabelltipset og ha fått muligheten til å sage sportsredaksjonen.

Utenom Stranda har også naboklubben Sykkylven gjort det bedre enn Sunnmørsposten trodde med en fjerdeplass, som kunne ha blitt enda bedre uten noen feilskjær sent på høsten. Emblem gjorde det derimot svakere enn vi hadde trodd og ble en middelhavsfarer i stedet for å kjempe i toppen.

Sande er laget Sunnmørsposten har bomma mest på. Der snakket trener Toni Sandanger om å få på plass flere islendinger før sesongstart, og derfor ble de plassert høyt på tabelltipset, men dette ble aldri noe av. Laget trakk seg etter å ha tapt samtlige kamper før sommeren og spilte høstsesongen i 6. divisjon.

Her er tabelltipset til Sunnmørsposten for 3. divisjon på venstresiden og slik tabellen endte på høyresiden. Foto: Utklipp fra smp.no/fotball.no

3. divisjon

I 3. divisjon kvinner tippet vi bare vårsesongen, siden lagene ble delt inn i to ulike sluttspill til høstsesongen, ett fylkessluttspill og en lokal høstsesong.

Her var det store overraskelseslaget Aksla/Guard, som vant vårsesongen foran de tre laga som spilte i 2. divisjon forrige sesong: Volda, Blindheim og Hødd. Sunnmørsposten tippet Hødd øverst, men de ble nummer fire. Ellers skuffet Herd 2 på vårsesongen, ut fra våre forventninger, med bare seks poeng, før de nå på høsten er blant topplaga.

I fylkessluttspillet var det Blindheim som gikk seirende ut, etter en kollaps av Volda de siste to rundene, hvor de blant annet tapte innbyrdes mot Blindheim.

4. divisjon

I 4. divisjon herrer må det sies at vi redder oss inn etter det begredelige tipset i 5. divisjon. Alle de sju første laga ble satt på riktig plassering, det samme med Langevåg på 10. plass. Det var imidlertid mye som kunne endt annerledes den siste dagen, for bare tredje-, fjerde- og 12. plass var spikret før sesongavslutningen.

Aksla gjorde det mye sterkere enn Sunnmørsposten hadde trodd før sesongen. Det ble meldt om store mannskapsproblemer for et nyopprykka Aksla-lag, men de overbeviste stort på vårsesongen og reddet egentlig plassen før sommerferien. På høstsesongen tok de imidlertid bare åtte poeng og falt fra fjerde- til åttendeplass.

Norborg/Brattvåg2 er det andre laget som skiller seg ut, de hadde et helt annet lag i starten av sesongen enn de avsluttet med. Spillerne som dro i løpet av sesongen var stort sett de viktigste brikkene på laget og Norborg/Brattvåg 2 fikk heller ikke inn noen nye, så da ble det skikkelig trøbbel utover høsten og flere spillere måtte gjøre comeback, trener Marius Rogne inkludert.

Her er tabelltipset til Sunnmørsposten for 4. divisjon på venstresiden og slik tabellen endte på høyresiden. Foto: Utklipp fra smp.no/fotball.no