Fortuna-damene har ikke hatt fru Fortuna, lykkens gudinne, med seg så langt i sesongen. Derfor sto også laget med smultingen (nullen) i behold i poengprotokollen etter tre runder. Men lørdag løsnet det, og Fart fra Hedmarken ble sendt hjem som slakt.

Sjekk 1. divisjonstabellen

Målrush

Hele 5-1 vant Fortuna, etter et målrush i siste halvdel av 2. omgang. Men det var Fortunas 1. omgang som imponerte oss mest, da ble Fart til tider helt utspilt.

Mål av Andrea Berild og Cathrine Bjørkedal ga Fortuna en solid 2-0 ledelse ved pause, men Fortuna kunne ha scoret tre-fire mål til med normal uttelling.

Les flere fotballsaker på smp.no

– Ufattelig deilig

Fart fikk imidlertid en tidlig redusering etter pause, og dermed ble hjemmelaget engstelige for å miste ledelsen.

Det neste kvarteret levde Fortuna farlig, men da Charlotte Husø økte til 3-1 etter en flott kontring mistet gjestene alt håp. Og mot slutten sørget Andrea Berild for å bli tremålsscorer med to enkle scoringer fra kort hold.

– Ufattelig deilig å vinne i dag, og 1. omgangen vår var meget god. Denne seieren betyr ekstremt mye både for meg og jentene, sa Fortunas ferske trener Ronny Ødegård til smp.no.