Thingnes Bø og Svendsen gikk sammen ut fra siste skyting, og inne på stadion avgjorde sistnevnte kampen om bronsen til egen fordel. Da hadde lillebror Bø lenge skjønt hvilken vei det bar.

– Emil er den verste personen du kan ha i ryggen før du skal inn å kjempe om den siste medaljen. Alle visste vel egentlig hva som kom til å skje da vi gikk ut fra stående, sa han etter målgang.

Markane-løperen klarte ikke se hva han skulle gjort annerledes på sisterunden.

– Jeg prøvde å gå hardt ut fra siste skyting for å ta igjen Ole Einar dersom han sprakk, men han var vanvittig sprek i dag også. I og med at vi ikke hadde noen konkurrenter rett bak, var jeg i villrede med hensyn til hvordan jeg skulle løse oppgaven. Men uansett hva jeg hadde gjort, ville nok resultatlista blitt den samme, sa Thingnes Bø.

Skuffelsen sto skrevet i ansiktet til mannen som kopierte fjerdeplassen på lørdagens sprint.

– Drittkjedelig. Dere kjenner jo meg. Jeg har lyst til å kjempe om seier og pallplasser. Nå har jeg to fjerdeplasser som mange sikkert misunner meg, men jeg synes det er to superkjedelige fjerdeplasser, sa han.

22-åringen så ingen grunn til å legge skylden på andre enn seg selv.

– Det er min egen feil. Hadde jeg skutt fullt på den siste serien både i dag og i går, hadde jeg stått her med to medaljer, sa Thingnes Bø – som måtte ut i én strafferunde på siste stående søndag.

Foran torsdagens normaldistanse er han revansjelysten.

– Jeg har lyst til å gå flere skirenn og lyst på medalje, fastslo Thingnes Bø. (©NTB)