Fotball. – Jeg har sjøl ambisjoner om å spille høyere enn i 2. divisjon. Kontrakten min med Asker går ut i høst, og jeg vil vente til sesongen er over før jeg bestemmer meg hvilken klubb jeg fortsetter i. Men vi ønsker å rykke opp. Og kan vinne resten av kampene i år, sier Tollås med sjølsikker stemme.

– Så du tror det blir enkelt å vinne på Siffen?

– Nei, SIF spilte bra mot oss i kampen på Føyka. Der var de kompakte og vanskelige å trenge igjennom, sier 28-åringen. Ålesunderen bor i Oslo og studerer til lærer i kombinasjonen med fotballspill for Asker.

Følg Skarbøvik-Asker DIREKTE fra kl. 16.30

Sentral spiller på laget

Den gamle landslagshelten Lars Bohinen er Tollås sin trener, Bohinen som spilte i Drillos glansperiode på 1990-tallet.

– Det er ikke mye Drillo-stil over oss. Vi liker å holde et høyt balltempo med få touch på ballen, sier Kristoffer Tollås.

Han spiller sentralt på midtbanen og er en viktig mann i Asker-laget. De leder serien etter 20 kamper, tre poeng foran nabo Bærum.

– Jeg tror det vil stå mellom oss og Bærum om opprykk, sier han.

Tollås startet sin fotballkarriere i Herd, før han gikk til AaFK. Han var også på utlån til Hødd. Nå er han inne i sin femte sesong for Asker, etter to år i Skeid.

Flere fotballnyheter på smp.no

– Aldri blitt utspilt

Svein Arve Alnes er SIFs assistenttrener. Han lover at Asker ikke skal få noen lett jobb på Siffen.

– Vi har ikke blitt utspilt i noen kamper denne sesongen, men vi har rett og slett ikke vært gode nok i «boksene», verken i eget forsvar eller i angrepsfasen. Jeg mener helt klart at vi kan vinne over Asker, om vi får luket vekk de personlige feil som dessverre har preget for mange av kampene våre, sier Alnes.

På nedrykksplass

Skarbøvik ligger rett under nedrykksstreken før de seks siste kampene i 2. divisjon. De har 19 poeng og det er tre opp til Moss, fire til Østsiden, og fem poeng fram til Birkebeineren og Kjelsås.

– Moss rykker ikke ned. De er virkelig i flytsonen etter at Arne Erlandsen ble trener. Han er dyktig. Så vi må passere ett av de andre lagene, sier assistenttrener Svein Arve Alnes.

Nesten skadefri tropp

Han kan melde om en tilnærmet skadefri SIF-tropp. Bare keeper Per Espen Thorsen er ute, men hans erstatter Mathias Rasmussen stod meget bra tross 1-4 mot Moss i forrige serierunde.

– Jimmy Monsen har en liten strekkskade, men han stiller som reservekeeper mot Asker, sier Alnes.

Fotball DIREKTE: Oppdateringer fra norske og internasjonale kamper