Fortunas Cathrine Bjørkedal satte inn mål mot Alta på overtid i dagens kamp i Finnmarkshallen. Bildet viser Bjørkedal i aksjon mot Kattem i fjor sommer. Foto: Arne Brunes

Fortuna-spissen bommet på to store sjanser i en periode der laget fra Ålesund kjørte fullstendig over Alta-jentene. Og det så ut som at de mange svake avslutningene skulle få konsekvenser. Men på overtid fikk Bjørkedal en siste mulighet, og da traff hun perfekt. Skuddet fra 17-18 meter snek seg inn ved stolperota og utløste herlige jubelscener i Fortuna-leieren.

– Det var helt fantastisk å avgjøre matchen på den måten. Vi burde ha punktert kampen mye tidligere, men det ville seg liksom ikke helt foran mål. Jeg tittet opp og så at klokka passerte 90 minutter. Da begynte jeg å tvile litt på at vi ville klare tre poeng. Heldigvis fikk jeg en siste sjanse til å rette opp de mange bomskuddene, kommenterer en strålende fornøyd Cathrine Bjørkedal.

Mange misbrukte sjanser

Det skal legges til at det ikke bare var Bjørkedal som misbrukte store sjanser. Lene Sperre kom til mange avslutninger i denne kampen, men stolpene, forsvarsspillerne og Alta-keeperen sto i veien gang på gang.

– Vi fortjente helt klart tre poeng. Vi spilte ikke spesielt godt før pause, men hadde blant annet en avslutning i stolpen. Etter pause var det imidlertid enveiskjøring, og det er ganske utrolig at vi ikke scoret flere mål. Vi spilte til tider veldig god fotball og produserte sjanser på løpende bånd, fastslår Bjørkedal.

La om taktikken

Alta åpnet kampen i Finnmarkshallen best og ledet 2-0 før 20 minutter var unnagjort. Hjemmelaget var hakket hvassere enn Fortuna Ålesund og tok godt vare på mulighetene foran mål. Etter hvert tok gjestene over og burde scoret langt flere mål enn de to kjappe scoringene som kom rett etter pause.

– Vi har som mål å rykke rett opp i Toppserien igjen, og da bør vi vinne kamper som dette. Vi la om taktikken litt i 2. omgang og fikk brukt kantene mer. Da løsnet det veldig spillemessig, og det var moro at vi klarte å snu 0-2 til 3-2. Det synes jeg var en meget sterk prestasjon, avslutter den glade matchvinneren.