På stillingen 1–1 gjorde assistentdommer Ivar Askeland en katastrofal feil. Ulrik Saltnes, som var en meter onside, fikk scoringen sin feilaktig annullert. Det kan ha kostet Glimt dyrt.

– Det er slik det er. Det er frustrerende. Vi har ikke fått noen hjelp fra dommerne i år. Skal vi ha ballen i spill, må vi gjøre det selv. Vi må bare fokusere på oss selv, sier Ulrik Saltnes til Eurosport om situasjonen.

– Jeg skjønner veldig godt at Saltnes er frustrert. De skulle nok vunnet, for den skulle vært tellende, sier Vikings Veton Berisha om annulleringen.

Ytterligere to scoringer av Patrick Berg og nettopp Veton Berisha gjorde at det endte 2–2 på Aspmyra. Dermed tapte Bodø/Glimt to verdifulle poeng i gullkampen.

– Jeg er ikke fornøyd med poenget, men vi går ut med god energi og gjør det vi hadde snakket om. Men vi fikk en stor utfordring med å møte en sekser bak. De ble vanvittig lave, og vi var ikke gode nok til å bryte det ned. Vi prøvde, men vi strakk ikke helt til, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport.

DISPUTT: Ulrik Saltnes (t.v) var alt annet enn fornøyd med dommer Dag Vidar Hafsås. Foto: Hanna Johre

– Vi er ikke helt der vi skal for tiden. Vi må jobbe beinhardt med å få relasjonene til å sitte mellom de vi har tilgjengelige, fortsetter treneren.

Knutsen ville ikke skylde poengtapet på den annullerte scoringen.

– Jeg forsto ikke hvorfor den ble annullert. Det er ikke offside, men vi får ikke gjort noe med det, konkluderte treneren da han fikk se tv-bildene.

Gjestene gjorde det vanskelig for fjorårets seriemester fra start. Etter en uvanlig hendelsesfattig første halvtime, eksploderte det inn mot pause. Hjemmelaget fikk betalt for presset i form av et straffespark, som kaptein Patrick Berg sikkert satte i nettet.

Så, på overtid av den første omgangen, svarte gjestene. Joe Bell overrasket Glimt-forsvaret med et hurtig frispark. Veton Berisha fikk ballen alene med keepervikar Smits, og satt den iskaldt inn i nettet til 1–1.

Den andre omgangen fortsatte som slutten av den første, og det tok bare fem minutter før kampens store snakkis skjedde. Ulrik Saltnes bredsidet ballen i nettet. Men assistentdommer var raskt oppe og vinket for offside.

– Der blir Bodø/Glimt frarøvet en scoring, konkluderte Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud da reprisen rullet over skjermen.

Oppgjøret på Aspmyra fortsatte å levere. 55 minutter var spilt da Kevin Kabran fant Veton Berisha på bakre stolpe. Et enormt hodestøt sørget for at Viking hadde snudd kampen.

– Det var en nydelig scoring. Jeg fikk et godt treff, og det var akkurat det jeg prøvde på. Hadde jeg prøvd ti ganger til, ville jeg nok bare satt en av dem, sier Berisha.

Bare fire minutter senere svarte hjemmelaget.

Et hjørnespark endte opp hos Patrick Berg på bakre stolpe. Han ventet ned ballen etter en uvøren involvering av keeper Arild Østbø, og klinket den i nettet. Dermed hadde vi to tomålsscorere på Aspmyra. Bare minutter etter traff Saltnes metallet.

Tomålsscorer Berisha måtte gi seg med en skade 20 minutter før slutt, og da gikk luften litt ut av gjestene. Bodø/Glimt presset på for et vinnermål, men Viking sto imot.

– Dette var sterkt. Vi gjennomfører en defensiv kampplan, men vi skaper også litt selv. Det er ikke mange som får med seg noe herfra, oppsummerer Vikting-trener Bjarte Lunde Aarsheim etter kampen.