Krüger og Holund var i tet ved samtlige passeringer. Ved 13,5 kilometer var Krüger 0,7 sekund foran Holund, og spenningen var stor i innspurten. Krüger avsluttet sterkest og tok karrierens sjette verdenscupseier.

For Krüger var det en etterlenget opptur etter beskjedne resultater på Beitostølen og en 74. plass på 15 kilometer klassisk i Ruka.

– Jeg er mer usikker på hvordan det var mulig å bli nummer 74 enn å bli nummer én. Jeg vet ikke hva det var, men noe skar seg, sier Krüger til VG.

– Det må vel være verdensrekord. Det er ikke så mange som har gjort det før ham, sier Holund om Krügers byks til VG.

– Det var voldsomt. Det er jo også noe å ta med seg, sier Krüger.

– Jeg er ikke overrasket. Simen har alltid gått dårlig i Ruka, så har han noen seire to uker senere. Det er litt enten eller med Simen.

Martin Løwstrøm Nyenget, som hadde store corona-utfordringer i oppkjøringen, sikret tredjeplassen i Lillehammer etter en meget sterk avslutning.

Også russiske Aleksej Tsjervotkin og tsjekkiske Michal Novak var høyt oppe underveis, men begge tapte tid de siste kilometerne og ble nummer fire og fem i mål.

Aleksandr Bolsjunov ledet med 0,4 sekunder foran Krüger ved 7,4 kilometer, men endte på 14. plass.

I Ruka var kona med:

Det ble syv nordmenn topp ti: Didrik Tønseth (nummer 6), Harald Østberg Amundsen (7), Håvard Moseby (8), Sjur Røthe (9). Maurice Manificat ble nummer 10.

Pål Golberg (11), Johannes Høsflot Klæbo (12), Vebjørn Turtveit (16), Emil Iversen (23) og Martin Kirkeberg Mørk (33) var aldri i pallkampen.

– Greit renn, men det er mange som går fort. Jeg gikk alene hele veien. Det var en krig alene. Jeg så det var flere andre som gikk sammen, sier Klæbo til pressen.

Kvinnene går 10 kilometer klokken 12. Rennet vises på NRK.