– Vi ser for oss at det blir flere løpere og at spesielt rekrutt-nivået som ble kuttet i fjor, må vi få et opplegg på igjen, sier sportssjef Claus Ryste til VG.

Foran forrige sesong kuttet alpinlandslaget fem løpere grunnet økonomiske problemer de fikk som følge av pandemien. I år kan sportsjefen bekrefte at de skal øke antall landslagsløpere igjen.

Fjoråret var spesielt på grunn av store tap til corona. Vi er ikke i den situasjonen nå. Vi er litt sånn før uttak nå, men det blir ikke sånn som i fjor med innstramminger, sier Ryste.

Han forteller at det blir satt opp et rekruttlag igjen og at det blir en økning av verdenscupløpere også.

– Henrik Røa er vel den som er nærmest å komme inn på laget?

– Henrik Røa har gjort strålende ting denne sesongen, så han er langt oppe på listene, innrømmer Ryste.

VG kontaktet landslagstrener Steve Skavik for å høre hvem han ønsker å ta opp på verdenscuplaget sitt.

Vi skal ikke utvide noe mer på verdenscuplaget, utenom Røa, svarer Skavik.

– Så Henrik Røa er tatt ut på laget alt?

– Hehe, nei. Vi skal ta ut laget om en ukes tid. Men han ligger jo veldig godt an. Det ser ut som vi bare tar Røa inn, svarer landslagstreneren.

Heming-gutten kom som et stjerneskudd ut av intet denne sesongen. Han står utenfor landslaget, men kvalifiserte seg til både verdenscup og VM gjennom fantastisk skikjøring.

Det er nok mange utenlandske nasjoner som lurer på hvordan det er mulig at vi får frem flere norske løpere, uten ha forbundsopplegg for dem, sier Skavik.

– Hva kan vi forvente av Røa om han får en full sesong med landslaget?

Det er vanskelig å si, normalt tenker man at det skal gå mye bedre, men han tok et enormt steg i år. I fart tar det litt lenger tid også, så hvis han leverer på samme nivå til neste år er det veldig bra, sier Skavik.

Røa fikk sitt beste resultat i VM-utforen, hvor kan kom på 10. plass kun 1.10 bak østerrikske Vincent Kriechmayr som tok gullet.

– Det ville betydd veldig mye å bli tatt ut på landslaget. Det er en situasjon og en gruppe som jeg har hatt ønske å bli en del av. Det er det mange alpinister jobber mot. Det er også der man har best forutsetninger for å bli bedre. Det å lære av Kjetil (Jansrud), Aleksander (Aamodt Kilde) og Adrian (Smiseth Sejersted) gleder jeg meg veldig til, sier Røa til VG.