Sprinteren var ute på kveldstid og trente i lysløypa på Tromsøya, så lugget det til under skien hans. 26-åringen kjørte over hundeavføring som lå i sporet.

– Det var ganske tydelig på lukten hva det var for noen, sier Valnes til VG.

Det var avisen Nordlys som omtalte saken først.

Langrennsløperen, som røk ut av VM-sprinten da venstreskien knakk, forteller at han gikk i gang med å forsøke å fjerne hundeskiten.

– Jeg prøvde å finne noe å skrape det bort med, men det ble hardt med en gang. Det var ti kuldegrader og kaldt, så det var ikke så lett å få skrapet bort. Da var det å komme seg hjem, sette skiene ute og finne en plan for å fjerne det, forteller Valnes.

Planen ble å ta med skien inn i smøreboden for å gå løs på den med skirens. Den opplevelsen beskriver mannen fra Sørreisa slik:

– Det var omtrent som å få en bikkje til å drite i hånden di og lukte på det i femten minutter. Det er sikkert mange som har vasket bort hundedritt, det lukter helt jævlig. Det er jævlig ekkelt å stå i det.

Valnes fikk fjernet hundeavføringen, men forteller at selv om skien så ren ut krevde det «sikkert et kvarter» før lukten forsvant.

Etter treningsøkten med den uhyggelig overraskelsen tok Valnes til treningsappen Strava, for å få ut litt frustrasjon.

«Hei du hundeeier som lot bikkja di drite midt i klassisksporet i lysløypa bak blinken rundt klokken 18.40. Til deg venter det en spesiell plass i helvete».

Konfrontert med hva han tenker om det hele, kommer 26-åringen med en oppfordring.

– Det er greit hvis folk plukker opp etter hundene sine, jeg regner med at det ikke var «mannskit», avslutter Valnes.

Første konkurranser for langrennsløperne etter VM er femmila i Holmenkollen lørdag og søndag. Deretter er det sprint i Drammen torsdag neste uke. Få full oversikt over sport på TV i VGs nye sportskalender.