Så skjedde det igjen. Haaland åpnet med et pang i både Bundesliga og Champions League. Debuten mot West Ham i Premier League ble intet unntak.

Mot slutten av første omgang skaffet nordmannen straffe og scoret selv. I annenomgang la han på til 2–0 med en flott avslutning etter å ha blitt spilt alene med keeper av Kevin De Bruyne.

– Haaland er ustoppelig. En ekte spiss som kommer til å score enorme mengder mål. Han er virkelig et kolossalt talent, skriver BBC-ekspert og tidligere England-storscorer Gary Lineker på Twitter.

Les også: Haaland scoret to: – En stor dag for meg og familien

Hør hva Haaland sa etter debuten.

Mestscorende i Premier League-historien med 260 scoringer, Alan Shearer, sender sine gratulasjoner og har allerede begynt nedtellingen.

– 258 mål igjen, skriver Shearer på Twitter.

Flere eksperter biter seg merke i den andre scoringen, der Haaland går på løp og blir spilt gjennom av De Bruyne. Det kan fort bli en gjenganger.

– God kvalitet, gode løp og bevegelser. Han kommer til å få sjanser. Det faktum at han tar straffer gjør at det kan bli 30 eller 40 mål på ham denne sesongen hvis han forblir skadefri. Han har så mye kvalitet rundt seg. Lykke til, forsvarsspillere, sier tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane.

Hør hva Alfie Haaland sa etter sønnens første PL-mål.

Keane mener Manchester City får flere strenger å spille på med Haaland på laget. Han peker særlig på de skumle løpene i bakrommet.

– Haaland er som Ronaldo med sine pilende løp. Han ønsker ikke å være for mye involvert i oppbygningen av spillet, men når ballen kommer i boksen vekkes han til liv, sier Keane.

Den tidligere Manchester City-spilleren Micah Richards var ifra seg av begeistring da signeringen av Haaland ble kjent.

– Haaland kommer til å skape kaos denne sesongen, sier Richards, som nå figurerer som ekspert for Sky Sports, etter debuten.

Haaland ble byttet ut etter 78 minutter. Det var lite glede å spore hos en norsk spiss som åpenbart var lysten på et hat-trick.

– Jeg kunne nok det, (Ilkay) Gündogan var i god posisjon og jeg skulle vært der. Det var litt dritt, sier Haaland til Viaplay om en mulighet i andre omgang.

– Hvordan oppleves dette?

– Jeg har det fint. Det er en stor dag for meg og familien min. Det gjelder å ha hodet på plass og få ballen i mål. Vi har fått øvd litt på sånne ting på trening og det gjelder å få kjemien i gang, å lære hverandre å kjenne. Nå er det allerede 30 minutter siden forrige mål, så vi må få det i gang igjen, avslutter Haaland.