– Det er så «crazy». Det var et viktig mål for oss. Jeg elsker det, sier matchvinner Diop til Discovery+.

Siden 0–1-tapet for Bodø/Glimt i juni, hadde Vålerenga vunnet åtte og spilt en uavgjort. Jubel-rekken satte Kristiansund en stopper for etter deres ellevte cornerforsøk i kampen. Amidou Diop stanget innlegget til Sebastian Jarl i mål til vanvittige jubelscener.

– Det er vinnerinnstilling. Vi bestemte oss bare for at den forbanna corneren skulle inn, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen.

– Det er skuffende, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Discovery.

HOPPENDE GLAD: Kristiansund-trener Christian Michelsen tok av etter seiersmålet på overtid. Her med Henrik Gjesdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Seieren gjør at Kristiansund på nedrykksplass har seks poeng opp til Sandefjord på kvalikplass. Vålerenga er nummer fem.

– Alle kamper blir som en finale for oss nå, sier Diop.

En annen bekymring for Vålerenga var at landslagsbautaen Stefan Strandberg (32) så ut til å pådra seg en strekk i baksiden av låret – dagen før Norge-sjef Ståle Solbakkens uttak til Nations League-kampene mot Slovenia (24. september) og Serbia (27. september)

Strandberg har vært en viktig brikke i forsvaret etter at Ståle Solbakken tok over som landslagstrener ved jul 2020. Etter en løpeduell tidlig i annenomgang tok Vålerenga-stopperen seg til baklåret flere ganger og måtte byttes ut.

FIKK BEHANDLING: Stefan Strandberg på Vålerenga-benken tilsynelatende med smerter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Det er jo kjempedumt for Solbakken. For Strandberg har vært den mest stabile midtstopperen. Østigård har også vært bra, men han har også blitt loset trygt av Strandberg. Det er en klar svekkelse hvis han er ute, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen på kanalens nettsider.

Det så derimot tidlig ut til å bli en fin Nordmøre-tur for Vålerenga. Gjestene tok ledelsen etter bare to minutter da Odin Thiago Holm hamret inn en volley fra 5–6 meter etter corner. Kristiansund svarte med samme corner-mynt kun seks minutter senere da Brynjólfur Willumsson var overlegen i luften.

Resten av omgangen ble jevnspilt. I pausen var Fagermo svært oppgitt over intensiteten i eget lag. På spørsmål om hva som ble nøkkelen i annenomgang, svarte han strengt:

– Skjerpe oss. Forferdelig skuffende førsteomgang. Det går ikke an å stå og gå når man spiller fotball.

Budskapet så ikke ut til å nå gjennom til spillerne. Kristiansund tok kommandoen og fikk betalt etter 63 minutter. Sander Erik Kartum, som spilte en god kamp på midtbanen, stormet frem på en kontring og tryllet frem en perfekt ball til Faris Pemi som kunne skli inn 2–1.

Vålerenga bedret seg utover i omgangen og utlignet til 2–2 ved Leonard Zuta som scoret med et langskudd. Men på overtid smalt det bak gjestens keeper Magnus Sjøeng.