Bilen gikk til «hell» for å bruke det engelske uttrykket for alt som kunne gå galt.

– Jeg kom ut i ledelsen, men merket straks at noe var galt. Allerede på den andre runden hørte jeg det smalt og da var det bare å gi seg, sier Krogstad.

Som måtte bryte kvalifiseringsrunden.

Byttet motor i rekordtempo

– Nå må vi bytte motor. Og vi har to timer på oss, kunne en stresset Robin Lindquist, manager og mekaniker, fortelle Sunnmørsposten, som er ringside denne helga under VM-runden i Trøndelag.

Opp til åtte mann jobbet intenst med Krogstads bil; defekt motor inn, ny motor inn.

Slo tilbake med ny motor

Og i god tid før neste kvalifiseringsrunde var 20-åringens bil klar. Der viste Henrik sitt potensial. Han vant soleklart sitt heat og med tiden 2.54,098 var det bare svensken Oliver Eriksson med 2.53,325 som var bedre enn sulagutten.

Etter første dag er Krogstad nr. 9 sammenlagt i RX2-klassen, som er klassen under hovedklassen der Petter Solberg og Andreas Bakkerud er Norges største navn.

De har de råeste bilene også som yter over 700 hestekrefter.

(saka fortsetter under)

Nok uhell synes Henrik

– Jeg synes det har vært en uhell i år, men en dag vil det snu. Nå ble det 3. plass i Belgia, mens jeg tippet rundt i England, forteller Henrik Krogstad om de første VM-rundene.

Det så helsvart ut med tanke på semifinale etter lørdagens første runde, men med nest beste tid i den andre er Krogstad for alvor med i kampen, om en plass i A-finalen søndag hvis det ikke blir uhell i semifinalen.

Far, mor og datter på plass

- Nå kan alt skje, vi håper fortsatt på pallplass, sier pappa og mekaniker Torgeir Krogstad.

Mor Hege Majors er også på Lånkebanen ved Hell.

– Jeg skal bare se denne runden i Norge, men har jo fulgt ham helt siden han satt i gokart som 6-åring. Nå håper jeg han kan klare en pallplass, sa mamma Hege som fulgte med sammen fra tribuneplass sammen med Henriks lillesøster Lina (13) .

– Dette er veldig spennende, sa Lina til Sunnmørsposten etter å ha sett Henrik få sin revansje i andre kvalifiserende runde.

Søndag er det siste kvalifiseringsrunder på formiddag og semifinaler og finaler på tidlig ettermiddag.