Og det smakte utrolig godt for 35-åringen.

- Utrolig deilig. Vi har vært utrolig nær hjemmeseier, uten å finne ut hvorfor vi ikke vinner. Så dette var bare utrolig deilig, gjentok en blid Sandø etter kampen.

Fortuna åpnet i høyt tempo og la umiddelbart press på Alta. Ikke minst Andrea Berild som var frisk på venstrekanten det første kvarteret. Hun gjorde også grovarbeidet før det som skulle bli den avgjørende scoringen. Et drøyt kvarter ut i omgangen løp Berild lekende lett forbi sin oppasser og sendte i veg et flatt og presist innlegg foran mål. Der kom superveteranen Helene Sandø i fint driv og styrte ballen - på direkten - vakkert i nettaket. Fortjent nok, Fortuna hadde styrt det meste fram til da.

Fortuna klarte dessverre ikke å holde oppe trykk og tempo omgangen ut. Etter rundt 20 minutt falt tempoet. Uten at trener Karl Oskar Fjørtoft har en god forklaring på hvorfor.

- De første 20 minuttene var vi gode. Men vi får ikke det andre målet og tør ikke slippe oss helt løs, var hans forklaring umiddelbart etter kampen.

2.omgang ble en kjedelig affære. Fortuna hadde god kontroll, Alta hadde ikke en eneste målsjanse. Fortuna på sin side skapte et par store sjanser, uten at det ble mål. Det var ikke det viktigste søndag.

- Det viktigste var at vi vant og fikk bryte denne barrieren her på hjemmebane, understreker Karl Oskar Fjørtoft.