FØLG IDRETTSGALLAEN DIREKTE HER

Etter å ha møtt Tyskland i finalen under VM i Colombia 2015, forsvarte det norske herrelandslaget sin tittel som verdensmestere fra VM i 2011. Også da møtte de Tyskland i finalen. Nå er undervannsrugbylaget nominert i kategorien «Årets lag» under Idrettsgallaen for første gang i historien.

Marius Skåre fra Ålesund spilte både under mesterskapet i Finland i 2011 og i Colombia i år. Han setter stor pris på nominasjonen.

- Det er veldig fint. Dette er en anerkjennelse vi setter stor pris på, forteller han til smp.no. Skåre er imidlertid ikke optimistisk til å sitte igjen med prisen etter Idrettsgallaen.

- Nei, vi kommer nok ikke til å vinne. Det er så mange store og annerkjente lag som er nominert. Jeg tror nok håndballjentene går av med seieren, sa han før gallaen. Og det hadde han helt rett i. Håndballjentene var uslåelige.

Her er de nominerte til idrettsgallaen

Positivt på sikt

Undervannsrugby er en relativt liten idrett og for å spille VM i Colombia i år måtte hver enkelt spiller ut med rundt 20.000 kroner. Skåre håper nå at nominasjonen kan gjøre det enklere å få sponsormidler.

- Jeg håper at vi kan benytte dette til å få tak i sponsorer. Vi måtte jobbe hardt før VM for å få sponsorer og vi fikk mest gaver. Når hver spiller må ut med 20.000 kroner for å få reise sier det seg selv at blir vanskelig, forteller han.

Vokser raskt

På tross av at undervannsrugby er en liten idrett på lands- og verdensbasis, har den begynt å få grobunn i Ålesund. For tiden har klubben tretti juniorspillere. Noen av disse var med juniorlandslaget og spilte nordisk mesterskap tidligere i år.

- I Ålesund har vi et aktivt juniorlag på tretti personer som her helt i norgestoppen. Seks spillere var også med juniorlandslaget og spilte nordisk mesterskap for juniorer, forteller Skåre og mimrer tilbake.

- Jeg husker godt tre år tilbake da vi kun var en liten gjeng gamle undervannsrugbyspillere og nå har vi rekruttert hele tretti nye juniorspillere i løpet av tre år.