– Herregud, det var utrolig deilig. En skikkelig lettelse, sier Dahlen til Fædrelandsvennen på telefon fra Sheffield.

Aida Husic Dahlen tok sitt tredje EM-gull i karrieren, etter å ha gått seirende ut av finalen mot hjemmehåpet Grace Williams i Sheffield.

– Det føles helt prima, sier hun entusiastisk.

I tillegg til å ha vunnet bronse i Paralympics og VM-sølv, har RIL-utøveren tatt EM-gull ved to tidligere anledninger i karrieren. Det forrige EM-gullet kom tilbake i 2017.

– Det har vært en tøff periode fram til dette mesterskapet. Jeg har takket ja til en jobb i Bergen, så jeg er spent på de nye endringene i livet som kommer. Jeg gleder meg veldig til det, sier Dahlen.

Hun starter i en 100 prosent stilling som rådgiver for paraidrett i Vestland Idrettskrets. Men kristiansanderen har ingen planer om å legge karrieren på hylla av den grunn.

– Forhåpentligvis klarer jeg å kombinere jobb og karriere, sier hun.

Snudde etter nervøs start

Parautøver Dahlen konkurrerer i klasse 8. Etter å ha slått tyske Juliane Wolf 3–1 i semifinalen, var kristiansanderen klar for finale. Der møtte hun britiske Grace Williams.

Og det var hjemmehåpet Williams som åpnet finalen best. Dahlen fikk en treg start, og Williams vant åpningssettet komfortabelt.

– Hun er aggressiv i spillestilen, og jeg ble redd for å spille mitt spill. Men jeg fant oppskriften i andre sett, og hadde god kontroll, sier hun.

Men så begynte det å stemme for 32-åringen. Først vant Dahlen det andre settet hele 11–2, før hun kjørte fullstendig over Williams i tredje og fjerde sett henholdsvis 11–5 og 11–4.

– Det var en skikkelig maktdemonstrasjon?

– Ja, det var det virkelig, sier en fornøyd Dahlen.

Dermed endte det i triumf for Dahlen i Sheffield, som endelig kan kalle seg selv for europamester igjen for første gang på seks år.

Aida Husic Dahlen. Her avbildet under Paralympics i 2021. Foto: Torstein Bøe / NTB

Stolt trener

Dahlens trener, Marte Grutle Aasebø, var stolt over å ha sett sørlendingen ta EM-gull.

– Det er helt fantastisk. Aida gjennomførte alle kampene veldig bra. Hun har sett avslappet og blid ut. Det har vært skikkelig gøy, sier Aasebø, som samtidig skryter av finaleprestasjonen.

– Jeg tror hun var veldig spent, hun møtte en ung motstander som har overrasket litt. Hun kjente nok på nerver i starten, men det er imponerende å snu det så tydelig. Det er ikke så vanlig å vinne med så store sifre i en finale, og Aida fikk virkelig vist hvem som er den beste spilleren.