L’Équipe skriver mandag kveld at Paris Saint-Germain diskuterer en overgang for Neymar med flere Premier League-klubber, men spesielt Manchester United.

– Basert på det L’Equipe skriver er det i hvert fall legitimt å spekulere om hvorvidt dette initiativet er initiert av den qatarske grupperingen som kjemper om å overta Manchester United. Noen ganger legger man sammen 2+2 og får 5, men akkurat her virker både bakgrunnen og timingen svært påfallende.

Det sier Tor-Kristian Karlsen til VG. Han har tidligere jobbet som sportsdirektør for den franske storheten Monaco, en av PSGs fremste rivaler. – Jeg har ingen kompetanse til å slå fast hvor nære PSG-eierne står de som fronter Manchester United-overtagelsen, men det er lov å anta at de har mobilnumrene til hverandre, sier Karlsen.

Mens PSG eies av Qatar Sports Investments, er den qatarske sjeiken Jassim Bin Hamad Al-Thani blant de fremste kandidatene til å kjøpe Manchester United.

– Oppkjøpsprosessen har trukket ut i månedsvis og det kan gjerne være et taktisk grep å lansere potensielle kjøp gjennom media for å skape enda mer momentum bak oppkjøpsbudet. Selv om mange «opplyste» Manchester United-supportere neppe vil la seg storsjarmere av en mulig Neymar-signering, vil det likevel skape store bølger i media mens sosiale medier inntar sin vanlige hypermodus, sier Karlsen.

Ifølge fotballeksperten vil dette være en ny strategi i Premier League. Metoden er imidlertid velbrukt i land som Spania og Italia, sier Karlsen.

På grunn av det økonomiske aspektet rundt en eventuell overgang, virker Premier League mest sannsynlig hvis Neymar skal bort. Ifølge L’Équipe prøver Manchester United-spilleren Casemiro å overtale landsmannen om å komme til den røde delen av Manchester.

Kontrakten til Neymar går ikke ut før i 2027, noe som trolig vil gjøre en overgang kostbar. En løsning kan derfor være at Manchester United låner Neymar vederlagsfritt, men dekker hele lønningen til brasilianeren. PSG foretrekker en permanent overgang, men kan gå med på et lån, ifølge L’Équipe.

– Et annet poeng er jo at ville være merkelig om de nåværende Manchester United-eierne skulle bruke store beløp, selv et lån vil jo være en betydelig utgift, på en verdensstjerne – som jeg tviler på at står øverst på Erik ten Hags ønskeliste – mens de er i ferd med å presumptiv selge klubben. Det gir jo liten mening. I hvert fall ikke om dette er gjort etter samtaler med interessentene, sier Karlsen.

Et annet aspekt ved en eventuell overgang, er Neymars skadestatus. Brasilianeren har vært ute av spill siden en ankeloperasjon i mars. L’Équipe nevner Chelsea og Newcastle som to andre mulige destinasjoner.

Neymar har spilt totalt 29 kamper i alle turneringer denne sesongen, med 18 mål og 17 målgivende som fasit. PSG trenger bare ett poeng i de to resterende kampene for å bli seriemester i Frankrike.