– Jeg tror det var mitt første touch også! Jeg har drømt om et øyeblikk som dette, sier Anthony Elanga til BT Sports.

Plutselig var Bruno Fernandes rettvendt i mellomrommet og stormet mot Atlético Madrid-forsvaret.

Han spilte gjennom til innbytter Anthony Elanga, som tok stjernekeeperen Jan Oblak på feil bein og trillet ballen ned i hjørnet – fullstendig mot spillets gang.

– Mest av alt er det tilfeldigheter. De har flaks i dag, mente Erik Thorsvedt i TV 2s studio etter kampen.

Heller ikke landslagssjef Ståle Solbakken (53) lot seg imponere av det Rangnicks lag viste før pause.

– Manchester United virker litt puslete og dårlig forberedt. Sånn sett har det sett ut som seniorer mot juniorer, sa Solbakken i samme studio ved pause.

– Jeg synes de har blitt herjet med fysisk. De var ikke klare for Atlético, sa Paul Scholes i BTs studio.

Atlético Madrid dominerte fullstendig i den første omgangen – og med unntak av noen mislykkede innlegg og langskudd fra Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes, var Manchester United aldri i nærheten av scoring.

– Vi hadde en veldig dårlig første omgang og en veldig dårlig start. Vi var altfor engstelige med ballen og tok for lite risiko. Derfor lå vi under 0–1, og det kunne fort vært 0–2, sier Ralf Rangnick etter kampen.

– Det kunne bare bli bedre, for den førsteomgangen vi spilte... Jeg kan fortsatt ikke tro det, sier Rangnick til BT, og forteller at han fortalte laget i pausen at det de gjorde rett og slett ikke var bra nok.

Tyskeren stilte med et svært fremtungt mannskap.

– United-spillerne virker naive i inngangen sin. Jeg vet ikke hva Rangnick har sagt, men han har i hvert fall ikke nådd frem til spillerne sine. De stiller i tillegg et veldig offensivt lag. Sancho og Rashford ser ut som guttunger for meg, mente Solbakken.

Isteden var det João Felix som snek seg fri og nikket inn det perfekte innlegg fra Renan Lodi, via stolpen og inn bak en sjanseløs David de Gea.

HET: Stjerneskuddet João Felix jubler etter å ha headet Atlético i føringen på Wanda Metropolitano. Portugiseren var en av banens beste spillere. Foto: OSCAR DEL POZO / AFP

Like før pause hadde Sime Vrsaljko en stor mulighet til å doble ledelsen, men ballen gikk via Victor Lindelöf og til hjørnespark.

Svensken startet litt overraskende på høyrebacken, men ble erstattet i et trippelbytte etter timen, da Rangnick valgte å erstatte både ham og venstreback Luke Shaw med Aaron Wan-Bissaka og Alex Telles. I tillegg kom Nemanja Matic inn for Paul Pogba.

– Han har vært tøff i laguttak og bytter, sier Solbakken om Rangnick.

Det viktigste byttet kom imidlertid et kvarter før full tid – og svenske Elanga brukte altså kun fem minutter av Champions League-debuten sin på å utligne for United.

– Vi spilte ikke bra i første omgang, men så gjorde vi noen bytter og skjerpet oss, sier Elanga.

Elanga er født i Malmö. Faren hans, Joseph Elanga, var landslagsspiller for Kamerun. Anthony Elanga kan velge mellom Sverige, Kamerun og England.

Han har så langt valgt å representere Sverige på aldersbestemte landslag, men har ikke debutert på seniorlandslaget. Med sine 19 år og 302 dager er han tidenes yngste svenske målscorer i Champions League.

Manchester United hevet seg i andre omgang, men på tampen av oppgjøret traff Antoine Griezmann tverrliggeren.

Bortelaget slapp imidlertid med skrekken og har et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret på Old Trafford om tre uker.