Klubben fra Ålesund har sendt jenter til VM i mange år og er ledende i Norge i sportsdrill. I år mener landslagstrener og trener for Ålesund Sportsdrill, Elisabeth Frøyen Aasen, at det er en forskjell på jentene som deltar.

– Jentene har mye sterkere kvaliteter, og de jobber veldig målrettet. Vi har utøvere som virkelig vil, og de ofrer mye for å bli gode, sier treneren til Sunnmørsposten.

Den siste tiden har nemlig Ålesund Sportsdrill, og flere andre jenter fra Norge, prestert bra i internasjonale konkurranser. Tidligere i juli tok blant andre Amalie Skeide Sandvik gull i juniorklassen, og Ålesund Sportsdrill vant øvelsen gruppe.

– Norge har våknet litt, og folk har begynt å legge merke til oss. Jeg føler at vi er på rett vei. I en slik type idrett er det mye som spiller inn som valg av musikk og inntrykkene dommerne får, sier Frøyen Aasen, som har vært landslagstrener siden 2013.

Semifinaler

Den av utøverne det er knyttet høyest forventninger til er Skeide Sandvik etter gullet i juniorklassen i European Cup. Det skal derimot mye til for at det samme skjer i verdensmesterskapet.

Også alle de andre norske utøverne som deltar har mål om å nå semifinale. I tropp, der fire jenter fra Ålesund Sportsdrill deltar sammen med tre jenter fra Askøy, er finale målet.

Vise seg fram

Trener Frøyen Aasen gleder seg til en skikkelig langtur. Allerede torsdag reiser landslaget til Florida. Mesterskapet foregår fra 2. til 5. august.

– Vi gleder oss aller mest til å vise resten av verden hvor gode vi har blitt. Jentene hører hjemme med fiffen der oppe, synes nå vi, avslutter Frøyen Aasen.

Les flere saker om lokal idrett på Nordvestlandet.

Amalie Skeide Sandvik tok nylig gull i European Cup. Da deltok hun i One Baton, mens nå er det freestyle som gjelder. Denne øvelsen er mye mer fysisk krevende. Foto: Staale Wattø
Elisabeth Frøyen Aasen er trener for både landslaget og Ålesund Sportsdrill. Foto: Staale Wattø