Det beviste Walgermo da han fredag kveld sikret seg tittelen som europamester under EM i Tyskland.

– Dette er et mål og en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har trent og stått på i ni år for å bli sterkest mulig, og da er det stort og endelig få det til, sier Walgermo til Sunnmørsposten.

387,5 kilo i knebøy, 280 kilo i benkpress og 350 kilo i markløft var det som skulle til for å hente tittelen hjem til Norge.

Med det løftet Walgermo vanvittige 1017,5 kilo totalt sett. Det har ingen i Norden tidligere klart i minus 105-kilosklassen.

– Det kjennes veldig godt, men foreløpig er dette veldig ferskt. Det må nok synke inn litt utover kvelden. Det blir kanskje en liten feiring, sier Walgermo på telefon fra Tyskland.

Hadde kontroll

Allerede i forkant varslet Walgermo at han kom til å sette ny nordisk rekord.

– Nå skjer det, fortalte Walgermo i torsdagens utgave av Sunnmørsposten.

Fredagen beviste 26-åringen at han hadde kontroll på formen. Riktignok vant Walgermo EM-tittelen fordi nestemann, ukrainske Semenenko Dmytro, veier bitte litt mer. Men samtidig hadde Walgermo kontroll.

– Jeg kunne gått opp litt mer om jeg måtte. Men siden jeg bare trengte å tangere han, var det ikke noe vits, sier Walgermo som dermed toppet fjorårets 3.-plass i EM.

Da løftet han 992,5 kilo. Nå beviste han at han har tatt nye steg.

– Formen fungerte kjempebra og taktikken fungerte utmerket. Det ble helt perfekt, sier Walgermo – som for ordens skyld bare satte personlig rekord i benkpress.

Tre timer daglig

For Walgermo er fredagens suksess et resultat med ni års målrettet trening.

– Det har vært trening hver dag, tre timer etter jobb, forteller Walgermo om vegen til toppen.

I tillegg til å satse som en toppidrettsutøver, er 26-åringen i en fulltidsjobb.

– Det har blitt et lite sosialt liv til tider, men det har handlet om prioriteringer, sier Walgermo – og angrer neppe på det for øyeblikket.