Forrige helgs oppgjør borte mot Kolstad var en begredelig forestilling, blir det sagt.

En 2-0-ledelse til pause ble til sesongens bitreste tap, og sebratrøyene har brukt deler av treningsuka til å riste av seg ergrelsen. Nå skal vårens 2-1-tap for Strindheim revansjeres, og det samme skal SIFs egen opptreden fra sist lørdag.

Siste kamp.

Som vanlig har Skarbøvik en haug med spillere ute, og nå avslutter også de fraflyttede studentene sommerferien for godt.

Aksel Gjøsund spiller sin (foreløpig?) siste kamp i SIF-drakta i ettermiddag.

– Jan Marius Ringstad kommer vi til å fortsette å hente hjem, forteller SIF-sjef Sture Fladmark. 20-åringen har for tiden sin base i Bergen.

Nye spillere.

2. divisjonsklubben jobber med å hente inn forsterkninger før overgangsviduet stenger ved utgangen av august måned.

– Vi forsøker å få inn nye, men foreløpig har vi ikke fått noe napp. Vi har pågående dialoger, men nå begynner det å haste.

Om de lykkes i å hente inn nye spillere eller ei - så er det viktige for SIF å stå i divisjonen.

– Vi må håpe på å slippe skader utover høsten, for klare oss - det må vi uansett. Men for både kamper og treningers skyld hadde det vært fint med flere spillere, synes Fladmark.

Tabellen.

Skarbøvik ligger foreløpig på trygg grunn like over streken i tabellen, noen få linjer under Strindheim. Med hjemmeseier i dag vil de to ligge à poeng.

– Vi hadde god kontroll i 1. omgang mot dem sist, og det er et lag vi absolutt kan slå, mener Fladmark.

De svart- og hvitstripede har gjort det bedre på borte- enn på hjemmebane denne sesongen, og trener Fladmark annonserer at det er på tide å starte poengplukking også hjemme på Siffen.

Etter den vesle ferien i juli står SIF bokført med en borteseier mot Nardo, en uavgjort hjemme mot Byåsen og forrige ukes bitre bortetap for Kolstad.

Plukke poeng.

I de tre forestående kampene for SIF venter altså Strindheim, deretter AaFK2 og Molde2. Alle ligger i sona rundt midten av tabellen.

– Er det nå dere skal ta ni poeng på tre kamper?

– Det hadde ikke vært meg imot. Vi må gi 100 prosent framover - dersom vi ligger på 95, kan vi tape for hvem som helst. På topp kan vi derimot slå hvem som helst - så det er fullt og helt opp til oss sjøl, sier Fladmark.

– 20 scoringer på 16 kamper er ikke all verden når det skal plukkes poeng?

– Det er for dårlig. Mot Nardo hadde vi 16 sjanser og scoret tre mål. Vi må ha tro på oss sjøl.

– Hvilke elementer fra seieren over Nardo må hentes fram igjen nå framover?

– Spilleglede, glød og innsats må ligge til grunn. På trening denne uka har vi hatt fokus på å legge et mønster offensivt og ta initiativ - vise at vi vil ha ballen.

På offensiven.

Etter tapet forrige helg uttalte trener Fladmark at spillerne viste ansvarsfraskrivelse. Trolig er det et initiativtakende SIF-lag som blir å se i aksjon i kveld.

– Mye gikk skeis forrige helg, og vi må slutte å la oss prege av mål - både for og imot. Dette er en ny kamp med nye muligheter, og med Rørvik i mål, Ringstad på midtbana og Gjøsund og Diallo i gang på topp, skal vi kjøre offensivt og aggressivt mot Strindheim.