Ettersom førstekeeper Eirin Vinje er indisponibel, får 16-åringen Ervik sjansen for første gang i 1. divisjon.

– Jeg er ganske nervøs, men jeg tror det skal gå bra. Jeg håpet å få sjansen på førstelaget, men trodde ikke det kom til å bli så tidlig i sesongen, sier debutanten til Sunnmørsposten.

Spennende

16-åringen har spilt fotball siden hun var seks år, men det er først for to år siden at hun bestemte seg for å satse på en karriere som fotballkeeper.

– Da vi var på treningsleir i Tyrkia sto jeg i mål når vi spilte mot 1.-divisjonslaget Grand Bodø, og det synes jeg gikk bra, sier Ervik som har spilt mest for klubbens andrelag.

– Alt går nok mye raskere og flere skudd på mål enn det jeg er vant til. Jeg føler styrkene mine er en mot en og utspill, men jeg er litt svak i feltarbeidet. Det blir veldig spennende å debutere i 1. divisjon, sier hun.

– Hun er klar

Fortuna-trener Ronny Ødegård er overbevist om at hun kommer til å mestre spill i 1. divisjon.

– Josefine er veldig klar for den oppgaven. Hun har hatt en fantastisk vinter, og har vist ved flere anledninger at hun er god nok, sier han til Sunnmørsposten.

Ungjenta har spilt mest for klubbens andrelag, men har trent mye med keepertreneren til førstelaget.

– Hun har alt som skal til for å bli en god keeper. Rekkevidden hennes er veldig bra, men hun er litt beskjeden på banen. Jeg tror hun gleder seg, sier han.

Tøft

Sesongstarten ble ikke helt slik Fortuna hadde håpet på. I den første seriekampen ble det tap 2-3 mot nyopprykkede Sarpsborg. I dag venter en tøff hjemmekamp mot seriefavoritten Vålerenga.

– «Alle» tror Vålerenga er det beste laget i divisjonen. De spiller sin første seriekamp mot oss ettersom Manglerud Star gikk konkurs. Jeg tror det blir en tøff kamp for oss, sier Fortuna-treneren som er bekymret for sjansesløsingen til laget.

– Vi skaper veldig mange målsjanser, men i forhold til hvor mange mål vi scorer, har vi ikke god nok uttelling. Jeg håper det løsner mot Vålerenga, sier han.

Torsdag ble det klart at Fortuna møter Sunndal i 2. runde i cupen. Kampen skal i utgangspunktet spilles tirsdag 10. mai kl. 18.00.