Fortuna har fem strake seierer på bortebane hittil i sesongen, men på hjemme har de fortsatt til gode å vinne. Trener Karl Oskar Fjørtoft prøver en alternativ oppladning før kampen mot Vålerenga.

– Vi skal ha en piknik på Valderøya før kampen. Etter vi har vært der skal vi kjøre til Color Line stadion i buss for å prøve å se på det som en bortekamp, forteller Fjørtoft.

Overrasket.

Vålerenga rykte opp fra 2.divisjon i fjor, men har ikke vært noen kasteball i 1.divisjon. Laget ligger på en overraskende 3.plass foran møte med Fortuna. Karl Oskar Fjørtoft vet ikke mye om laget foran kampen på søndag:

– Jeg vet de er nyopprykka og har fått en del nye spillere foran denne sesongen. Det er spillende lag, så vi får håpe at det passer oss bra, sier Fjørtoft.

Lite skader.

Fortuna har nesten skadefri stall foran kampen søndag. Bare Fride Tessem Mørkeset er ute med en leddbåndsskade.

– Jeg håper at Fride er tilbake etter ferien. Nå får vi en lang ferie slik at hun får litt tid på å bli skadefri, forteller Fjørtoft.

Ingen forklaring.

Fjørtoft har ikke noen forklaring på hvorfor de sliter med å vinne på eget gress.

– Vi har møtt noen gode lag på hjemme i år, men når det er sagt, så har vi også møtt lag vi burde ha slått. Det er vanskelig å gi noen skikkelig grunn til dette, avslutter Fortuna-treneren.